petak, 19. veljače 2016.

Ćaćin gulaš


Ćaćin gulaš
Ćaćin gulaš

Zvali smo ga ćaćinim, a da ga moj otac ili ćaća, kako oca zovu starije generacije, nikada nije skuhao. Valjda je u prošlosti to neki djed ili pradjed i kuhao, jer nije slučajno da je već generacijama recept u obitelji i to se prenosi usmenom predajom, pa kaže: 

Uzmeš narezanog mesa koliko da pokrije dno teće i pržiš na masti. 

Ćaćin gulaš

Metni na to izrezanog luka koliko da pokrije meso. Posoli i pobiberi! 

Ćaćin gulaš

Loži dobru vatru i po malo dospi vode... Metni lovora, ljute papričice i mljevene crvene paprike... 

Ćaćin gulaš

...paradajza ako imaš...

Ćaćin gulaš

Zali vinom da sve pokrije... 

Ćaćin gulaš
Skuhaj dobru puru i eto ti ručka! 
Nije pura, ali su makaroni ! Vi po volji i naribajte parmezana i uz zdjelu zelene salate uživajte u jednom običnom i svakodnevnom gulašu od junetine!

Ćaćin gulaš

Ćaćin gulaš

Ćaćin gulaš