petak, 7. kolovoza 2015.

RAMSTEK U UMAKU...



Lijep, jednostavan i brz način pripreme ramsteka...Uživat će te sigurno!


SASTOJCI: 
Odresci debljine oko 2 cm od vratnog dijela - bržole, može goveđa ili juneća, senf, maslo , sol , limun i prstohvat brašna...

PRIPREMA: 

Meso posoliti, premazati senfom, nauljiti i ostaviti najmanje pola sata . 


Dobro ugrijati tavu s debelim dnom... http://www.surlatable.com/product/PRO-1655919/Le+Creuset+Stainless+Steel+Saute+Pans , nauljiti je i peći odreske oko 4 min. .. Okrenuti i peći još 3 min s druge strane . 


Popapriti i maknuti sa strane - omotati alufolijom! 
U istu tavu dodati prstohvat brašna, 1-2 žličice senfa ...zaliti s dec - dva vode kad se ujednači i zgusne umiješati žlicu maslaca i dodati sok limuna...


Prokuhati i dodati soli i papra po ukusu... Vratiti odreske samo kratko u umak...jednom stranom...


Uz odreske servirati prilog po želji...