srijeda, 23. prosinca 2015.

Orah roščići


Recept za ove roščiće ili kiflice, kako ih često zovu, sam dobila samo kao sastojke bez opisa pripreme, ali sam učinila po svom i uspjela dobiti onakve kakve sam oduvijek željela! 
Lucija hvala na predivnom receptu i nadam se da ste zadovoljni i izgledom, ali i malim promjenama... 
Svi ostali svakako probajte!


Sastojci: 
140 g brašna, 70 g prah šećera, 230 g mljevenih oraha, 210 g maslaca, kora jednog limuna.

Za valjanje: 
2-3 žlice brašna ili 100 g krupnije mljevenih oraha

Šećer u prahu za posipanje


Priprema: 

Dobro izraditi maslac sobne temperature i šećer u prahu. Umiješati orahe, koricu limuna i brašno. Ruke moraju biti hladne, kao i prostorija u kojoj radite.
Smjesa se čini mekana, ali takva mora i biti. Staviti tijesto na pola sata u hladnjak. 


Na pobrašnjenoj površini oblikovati kifle kako se vidi na slici. 
Kobasica je debljine malog prsta i rezati komade duge oko 6 cm.  


Svinuti i brzo slagati na papirom pokriven lim za pečenje. 


Peći 10 min na 180°C.
Ostaviti da se ohlade na limu. Hladne posuti šećerom u prahu.