petak, 27. studenoga 2015.

Gingerbread house / Medena kućica

Gingerbread house / Medena kućica
Gingerbread house / Medena kućica
Scroll down for recipe in English...

Sve prethodno ispečene dijelove izravnati i uskladiti mjere. Višak koji se pojavi prilikom pečenja odrezati oštrim nožem ...raditi to na ravnoj površini i jako pažljivo.
Recept za medeno tijesto i slike s pripremom dijelova za kućicu pronaći će te tu... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/11/medena-kucica.html

Pripremiti ljepilo - royal icing. 
Dva bjelanjka miksati na srednjoj brzini u čvrst snijeg. Dodavati po malo 400 g šećera u prahu (200 po jaju ), sijući ga kroz gusto sito. Kad je smjesa dovoljno gusta i satenski sjajna prestati miksati. 
Podijeliti je na onoliko dijelova koliko raznih boja želimo. Napuniti vrećice za ukrašavanje, a mogu poslužiti i najobičnije za zamrzavanje hrane. Samo zarezati mali otvor i nema problema.

Postupak u slikama pogledajte u našem video receptu...


Oivičiti prozore i sve što treba na plohama... učiniti to prije nego se spoje zidovi. Stupiće napraviti od komadića biskvita, ako kao ja ne kupite šećerne štapiće. Premazati ih ljepilom i uvaljati u sitne i nalomljene šarene mrvice. 
Nadstrešnicu ukrasiti na isti način. Zalijepiti je na unaprijed označeno mjesto iznad vrata.
Glavne zidove spojiti na način da na rubove nanosite ljepilo istiskujući ga iz vrećice. Zalijepiti dijelove na podlogu. Ja sam podlogu ispekla od ostataka tijesta i zato mi je malo skučeno dvorište... ispecite malo veći komad tijesta u obliku koji želite.
Spojene stranice podržati šalicama ili čašama dok se ljepilo ne osuši. 
Osuši se za 15 - 20 min... Tada maknuti šalice i nastaviti gradnju... nasloniti krov. Sve rupice i praznine popuniti ljepilom. 
Dodati stupove za nadstrešnicu, vrata, ogradu, travnjak, borove pa čak i lončiće s cvijećem! 
Pravila nema, ali nabavite dovoljnu količinu bombončića u raznim bojama... Naoružajte se strpljenjem i ne odustajte! Predivan je osjećaj vidjeti je gotovu, ma kakva god bila.... Vaša je i predivna!


Gingerbread house / Medena kućica

*************

Gingerbread house 

All pre-baked parts straighten and align measures. The excess that occurs when baking cut with a sharp knife ... do it on a flat surface and very carefully. Recipe for sweet dough and pictures with the preparation of parts of the house, you will find here ... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/11/medena-kucica.html

Prepare - royal icing. 
Two egg white mix at medium speed in a sturdy snow. Add little by little 400 g of powdered sugar (200 per egg), sowing it through the thick sieve. When the mixture is thick enough and satin shiny stop mix. Share it on as many parts as different colors we want. Fill the bag to decorate. Just a notch small hole and there are no problems. 
The procedure in the pictures look at our video recipe ...


Outline the windows and everything else you need to ... do it before you connect the walls. Shall come  make of biscuit pieces, or buy sugar sticks. Coat them with glue - royal icing and roll into small and cracked colorful crumbs. Canopy decorate in the same way. Paste it in the pre-marked place over the door. Connect the main walls so as to apply adhesive to the edges of displacing it from the bag. Paste parts on the surface. I've made a base - baked remains of dough and therefore is a little cramped courtyard ... bake slightly larger piece of dough into a form that you want.
Adjoining walls  support with the cups or glasses until the glue dries. It is dried for 15 to 20 minutes ... Then remove the cup and continue building ... to lay the roof. All holes and gaps  fill with the glue. Add columns for the canopy, door, fence, grass, pine and even pots of flowers! There are no rules,  obtain a sufficient amount of candies in different colors ... to be patient and do not give up! 
A wonderful feeling to see it finished, no matter whatever it is .... It is yours and beautiful!

Gingerbread house / Medena kućica