srijeda, 25. studenoga 2015.

Medena kućica / Gingerbread house


Medena kućica / Gingerbread house
Medena kućica / Gingerbread house
Scroll down for recipe in English...

Čarobni su ovo dani i osjećam se dijelom ove predivne bajke i ovu kućicu ne radim samo zato da obradujem svoju unuku. Ne krijem i ne stišavam ovo dijete u sebi, jer predugo je želi ispod bora u božićno jutro...


Medena kućica / Gingerbread house

Medeno tijesto: 
700 g brašna, 200 g meda, 150 g prah šećera, 2 jaja, 70 g masla, 1 žličica sode bikarbone, malo soli, začini za medenjake, 1 žličica cimete obavezno i 2-3 žlice vrele vode.

Priprema: 
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu....


Ugrijati med do vrenja, ali da ne prokuha. U njemu otopiti maslac. 
Ohladiti! Jaja i šećer pjenasto izmiksati. Dodati brašno i sve sastojke. Umijesiti tijesto. Na kraju dodati vrelu vodu i sjediniti ... 
Omotati prozirnom folijom i ostaviti 24 sata u hladnjak.
Izraditi nacrt za kućicu i pripremiti šablone od kartona. Razvaljati dio tijesta na pobrašnjenoj podlozi oko 4 mm debelo...  
Izrezati sve potrebne dijelove ... dio po dio valjajući manje količine tijesta.
Za efekt stakla na prozorima stući u avanu tvrde bombone u željenoj boji... 
Ispuniti otvore za prozore na način kako se vidi u videu... Poželjno je dobro ispuniti otvore i obavezno staviti ispod tijesta... inače ništa od efekta...
Pečenjem se bomboni pretvore u prozirnu smjesu kao staklo.
Peći na 170°C 8-10 min...ovisi o pećnici.
Neka se ohladi na limu jer su mekani kad su topli pa da se ne iskrive dijelovi. Dio sa staklima oprezno odlijepiti ...odvojiti od peka papira.
Za ovaj put toliko ... Slijedi ljepljenje i slaganje....uskoro!
Kako je lijepiti i slagati vidjet će te ovdje... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/11/sve-prethodno-ispecene-dijelove.html

Medena kućica / Gingerbread house

**************

Gingerbread house

Medena kućica / Gingerbread house

Magical these are days and feel a part of this beautiful fairy tale ... This gingerbread house I do not do just to cheer up my granddaughter. I'm not hiding and not muted this child in me, because I want it too long under the tree on Christmas morning ...

Preparation: 
The process of preparing look at our video recipe .... 


Warm honey to a boil, but do not boil. In it, melt butter. Cool down! Eggs and sugar foamy mix. Add flour and all the ingredients. Knead the dough. Finally, add hot water and knead ... Wrap in plastic wrap and leave in refrigerator for 24 hours. Draft parts of the house and prepare the template of cardboard. Roll out the dough portion on a lightly floured surface about 4 mm thick ...
Cut out all the parts ... piecemeal rolling small amounts of dough. For the windows effect in mortar grind hard candy in different colors ... Fill holes for windows in a way that is seen in the video ... It is desirable to fill the holes well and be sure to put under the dough ... or anything of effect ... Baking sweets will be converted into a transparent glass-like mixture. Bake at 170 ° C 8-10 minutes depending on the oven .... Let cool on sheet because they are soft when warm. Part with the glass carefully peel off ... separated from the baking paper. For this time so ...
Follow gluing and folding .... soon! How  to stick and get along you will see here ... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/11/sve-prethodno-ispecene-dijelove.html

Medena kućica / Gingerbread house