subota, 7. studenoga 2015.

Kesten purica



Nije kesten pire, ali je jednako dobra slana varijanta s kestenom u manjoj količini, pa ako vam se svidi ne žalite ga slijedeći put.... U tom slučaju bez tjestenine!


Sastojci:
1 pureći karabatak od oko 400 g ili 2 manja, 2 crvena luka, 2 češnja češnjaka, 5-6 listića kadulje, 2 dl bijelog vina, 1 žlica senfa, 1 žlica meda, 2 žlice maslaca, sol, papar, ulje, 10- ak pečenih kestena, rezanci ili neka druga tjestenina.

Priprema: 

Posoliti meso i naglo zapeći na dobro zagrijanom ulju sa svih strana. Izvaditi na kratko i popržiti narezani luk i češnjak. Kad se karamelizira vratiti meso i dodati kadulju. 


Zaliti vinom i kad ispari dodavati po malo vode i pirjati poklopljeno dok ne omekša. Umak propasirati ili smiksati štapnim mikserom. 




Prokuhati s očišćenim kestenima i dodati posebno izmješan senf i med s malo vode. Kratko prokuhati i umiješati maslac. Kad se otopi maknuti s vatre. 


Na kraju dodati još malo soka limuna ako volite naglašeno kiselkast okus umaka. 
Skuhati tjesteninu i preliti umakom neposredno prije jela. 


Meso narezati na kriške...


Dobar tek!