utorak, 6. listopada 2015.

Mini složenac od janjetine i porilukaJanjetinu volim toliko da me uvijek bude malo strah dodavati joj bilo što osim soli, pa i nju u malim količinama ,kako bih mogla uživati u tom čudesnom prirodnom okusu... Ne brinite, nisam pogriješila ni u ovom slučaju...


Sastojci: 
500- 600 g janjetine, može bilo koja pozicija, 3-4 mrkve, 2-3 poriluka i 5-6 krumpira ili više po potrebi, 1 žličica crvene paprike za boju, 2 češnja češnjaka, vezica peršina, 2 dl bijelpg vina, sol, papar i ulje.

Priprema: 

Meso narezati na veće komade i dobro zapržiti sa svih strana, prethodno posoljeno! 


Zaliti vinom i kad ispari dolijevati po malo vode i pirjati na srednje jakoj vatri oko pola sata...dodati vode po potrebi, ali uvijek po malo! Mrkve narezati na veće komade i njih dodati...


Nakon 10 - 15 min dodati i krumpir rezan na veće komade ...posoliti ,popapriti i umiješati papriku .. ako nije dovoljno dodati još, ali nikako ne smije biti jako obojeno - tek da zarozi! 


Dodati odmah i poriluk i ništa ne miješati! 


Između svakog reda posuti usitnjeni peršin i češnjak ... Uliti vode do pola visine sastojaka i poklopiti. Pirjati na lagano dok krumpir ne omekša! Povremeno doliti ako treba po malo tople vode i protresti posudu u kojoj se kuha!


Nema komentara:

Objavi komentar