AVON CHICKEN LOOK...




Kako od tako obične i dosadne piletine - pileta, napraviti nešto posebno? Znam da se to često pitate i za glavu hvatate kad u hladnjaku vidite iz navike kupljeno pile...onako da nešto ima, a svi vole...
Iznenadite i nagradite se malo drugačijom piletinom...

SASTOJCI: 1 manje pile, ili koliko vam treba, 2 luka, 2 češnjaka, 3 listića kadulje, sok limuna, 2 žlice maslaca , sol , papar i ulje... Papardele ili rezanci za prilog...


PRIPREMA: 
Očišćeno i oprano pile razrezati na prsnom dijelu i otvoriti ga... Posoliti ...Dobro ugrijati tavu s debelim dnom... http://www.surlatable.com/product/PRO-991992/Scanpan+Pro+IQ+Nonstick+Skillets+ i smanjiti na srednje jako . Staviti pile unutarnjim dijelom prema dolje i opteretiti s nekom posudom u koju uliti vode, kako bi ostalo fino i ravno ...da se ne skupi! 

Nakon 15 min pogledati i ako ima lijepu boju okrenuti . Dodati narezan luk, češnjak i kadulju...Kad se luk karamelizira, uliti po malo vode ...poklopiti ! Ponoviti to 2-3 puta još i paziti da ne zagori. 

Nakon pola sata odvojiti povrće i samljeti štapnim mikserom, dodati malo juhe ili vode, prokuhati, umiješati sok limuna i maslac...papra i soli ako treba. Umak je gust i sjajan . 

Ako želite malo više umaka onda dodati žličicu brašna izmiješanu s malo maslaca...Pile za to vrijeme držati na toplom ili omotano folijom. Narezati ga na komade i servirati uz rezance ili njoke ... pire krumpir ili rižu! Slaže se baš sa svim!





Primjedbe