ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

TUNEL MAKARONI...


Odabrala sam najljepše boje, mirise i okuse ljeta, izmiješala i upakirala u omiljene nam tikvice i evo pred vama je još jedno jelo, za koje sam sigurna da će vam se svidjeti...i što je još važno napomenuti...može i hladno!


SASTOJCI: 
4-5 duguljastih tikvica, 150 g mesnate slanine ili šunke, 200 g topivog sira , 2-3 žlice parmezana , 1 luk , 10-ak listića svježeg bosiljka, 1 paprika , paketić mini rajčica, 200 -300 g makarona, 2-3 jaja, sol, maslinovo ulje


PRIPREMA: 
Tikvice narezati na kriške debljine oko 4 mm i ispeći na grill tavi.... http://www.surlatable.com/product/PRO-1483619/Sur+La+Table+Grill+and+Griddle+Set  
Duguljasti kalup....  http://www.surlatable.com/product/PRO-1357/Chicago+Metallic+Professional+Bread+Pan dobro premazati uljem i obložiti pečenim tikvicama . 


Na ulju popržiti slaninu na sitne kockice i dodati luk . Kad zažuti dodati papriku isti tako na komadiće, kao i ostatke ,krajeve od tikvica. Nakon nekoliko min dodati i mini rajčice , ako su veće rezati na pola i pržiti sve skupa 5 min...


Posoliti i dodati skuhane i ocijeđene makarone do 70 posto...


Kad se malo ohladi umiješati sve navedene sastojke i povezati jajima koja se razmute vilicom u malo sačuvane vode od kuhanja makarona...
Makarone staviti u kalup s tikvicama i upakirati - kako se vidi na slici.... 


Odozgo nakapati 2 žlice maslinovog ulja i peći u zagrijanoj pećnici pola sata na 200°C... 


Izvaditi i hladiti desetak min...
Istresti na oval ...ne na silu, jer samo bi trebalo ispasti...Servirati uz umak od rajčica - šalšu ! 




Recept za šalšu pronaći će te tu ...http://zlicomivilicom.blogspot.com/2015/06/umak-od-rajcica-salsa-za-u-zamrzivac.html