srijeda, 22. srpnja 2015.

TINGULET ILI PILEĆI GULAŠ...



Ovo je nekad bilo svečano nedjeljno jelo i zato je pripremljeno s posebnim guštom. Nek vas ove lijepe slike vrate za nonin ,bakin , tetin ...materin stol nedjeljom!


SASTOJCI:
1 pile bez prsiju
2 veća luka
svinjska mast ili ulje 
200 g pelati ili zrelih rajčica u ljeto
sol
papar

PRIPREMA:

->Narezati pile po pozicijama, na komade
->Komade oprati, dobro ocijediti i posušiti 
->Dobro zagrijati posudu s uljem ili mašću  
->Zapeći posoljeno meso sa svih strana do boje karamela 
->Izvaditi ga i držati sa strane  pokriveno folijom 
->Usitniti luk i pržiti ga na istoj masnoći da se i on karamelizira  
->Doliti malo vode 2-3 žlice ( to ponavljati sve dok se luk ne raspadne )
->Tada dodati rajčice pa ih propirjati desetak min s lukom
->Doliti malo vode i sve samljeti štapnim mikserom ako želimo da umak bude gladak i jednoličan 
->Vratiti umak i meso u posudu...  
http://www.surlatable.com/product/PRO-1432533/Scanpan+CTQ+Nonstick+Skillets


Kuhati oko 2o min


Meso se ne smije raspasti, mora ostati u komadima


Posoliti, popapriti po ukusu i servirati uz tjesteninu...