srijeda, 29. srpnja 2015.

PANDA CAKE...



Kad Iva zaželi neki kolač ja se odmah selim u kuhinju i želju pretvaram u stvarnost, takvom brzinom da i samu sebe ponekad iznenadim...Iva to zove čarolijom...



SASTOJCI:
ZA BISKVIT:
200 g margarina, 1 čašica od 250 ml šećera,3 jaja i jedan bjelanjak, preostao od kuglica, 2 čašice brašna, jedno kiselo vrhnje od 25o ml, 1 pecilni prašak, za tamni dio još 2 žlice kakaa i do 5 žlica mlijeka...
ZA KUGLICE: 
2OO g svježeg kravljeg sira, 4 žlice šećera u prahu, 1 žutanjak, 1 vanil šećer, 7 - 8 žlica kokosovog brašna.

ZA KREMU: 
350 ml mlijeka, 150 g šećera, 3 žlice brašna, 1 vanil šećer, 150 g margarina.

PRIPREMA: 
Kuglice -> Izmiksati ,mikserom.... http://www.surlatable.com/product/PRO-1039478/Breville+Chrome+16-Speed+Hand+Mixer žutanjak, šećer i vanil šećer . Umiješati sir i kokos, tako da je dovoljno tvrdo da se oblikuju kuglice...

Od ove količine se dobiju 24 kuglice...staviti ih u lednicu oko pola sata.

Biskvit -> Izmiksati margarin sobne temperature, sa šećerom pa dodati žutanjke...i redom sve sastojke . Posebno miksati snijeg od bjelanjaka i umiješati ga ručnom miješalicom . 
Pola smjese izliti u pripremljenu posudu za pečenje - oko 2ox30cm . U preostali dio dodati kakao i nekoliko žlica mlijeka i nanijeti ga žlicu po žlicu preko bijelog ...U pravilnim razmacima utisnuti ledene kuglice ..  

Peći u zagrijanoj pećnici oko 40 min na 170 - 180°C
Krema -> Prokuhati mlijeko, odvojiti dio mlijeka i izmiješati s brašnom, vanilijom i šećerom ...skuhati kao gusti puding . U hladno umiješati margarin...  


Premazati ohlađeni kolač..posuti kokosom . Rezati na kriške kao tortu ...