petak, 31. srpnja 2015.

PANCETIĆI...


Ne volite pileću jetricu !?
Nemojte to više nikada reći, ne naglas...probajte ove naše...PANCETIĆE s kaduljom, prošekom, limunom i gomilom uprženog luka...
PRIPREMA: 
S pilećih jetrica skinuti što je moguće više žilica jer one daju gorčinu.
Dobro zagrijati tavu... http://www.surlatable.com/product/PRO-2006229/Scanpan+Evolution+Griddle   s 2-3 žlice ulja i popržiti jetra ,samo kratko sa svake strane. 
Maknuti s vatre...posoliti i popapriti.
Pripremiti tanke, duge kriške pancete i na svaku staviti komad jetrica i natrgane komadiće svježe kadulje, ako ne može i sušene.

Omotati  pancetom i slagati u istu tavu gdje su se pržila jetra i to onom stranom prema dolje na kojoj je kraj pancete. Tako se neće otvoriti ako se on odmah zapeče.

Peći dok panceta ne dobije lijepu boju, a to je 3-4 min sa svake strane...zaliti s malo bijelog vina ili prošeka, pa kad skoro ispari 2-3 žlice soka limuna...samo da zacvrči, maknuti i poklopiti 5 min...
Nakapati maslinovim uljem...
Posebno na ulju popržiti 2-3 luka na kolutiće...neka se dobro poprži i pozlati ...posoliti ga na kraju i uz malo pure prava je gozba....recite sad da ne volite jetra!