subota, 11. srpnja 2015.

DORMEOS CHICKEN...



Ne brinite, neću držati predavanje niti pisati recept o običnoj, pečenoj piletini... Ne pada mi napamet, jer svako to radi po svom... Evo samo nekoliko sličica kako izgleda to omiljeno jelo svakog djeteta i moje obitelji, ponekad nedjeljom. A još kad je koka iz domaćeg uzgoja onda je to prava gozba.


Ovako nastaje naša zlatno pečena piletina... U naaajveću tepsiju... http://www.surlatable.com/product/PRO-1953439/Emile+Henry+Modern+Classics+Rectangular+Baker se stavi dobro posoljeno pile. 
Oko njega male glavice luka, mrkva na veće komade, 2-3 češnja češnjaka, nekoliko žlica ulja ili svinjske masti, ulije se 2 dl vode...


Staviti peći u dobro zagrijanu pećnicu na 220°C 20 min. 
Dodaju se krompiri, paprike, tikvice... posoljeno i nauljeno...


... i prepusti pećnici da sve to pretvori u predivno jelo vidljivo u ovim slikama...