nedjelja, 19. srpnja 2015.

ADRIA NJOKE...



Mene oduševljavaju jednostavna i neobična jela, koja me uvijek iznenade dobrim okusom i ostaju posebno označena u mojoj bilježnici, ali i sjećanju svih koji su probali...Zato želim i ovo jelo podijeliti s vama i zamoliti vas da ostavite svoje mišljenje u komentarima jer me baš zanima jeste li već jeli nešto slično i šta mislite o ovom jelu s kobasicama u glavnoj ulozi ...Hvala za svaku riječ koju će te možda napisati!


SASTOJCI: 
4 svježe mesarske kobasice, 2 češnja češnjaka, 1 dl bijelog vina, 2 zrele rajčice ili 1 žlica koncentrata rajčice, 10 - ak mini rajčica, 5-6 listića bosiljka, ulje, sol i papar 

ZA NJOKE: 
500 g krumpira, 1 jaje, pola žlice maslaca, 200 g oštrog brašna, sol

PRIPREMA: 

Skuhati krompir u kori, ali može i kao za pire...Protisnuti ga kroz pasirku... http://www.surlatable.com/product/PRO-993873/Sur+La+Table+Potato+Ricer i umijesiti s navedenim sastojcima mekano tijesto...


Ako se lijepi dodati još malo brašna. 
Na pobrašnjenoj površini valjati duge kobasice promjera oko 2 cm i rezati na komade isto oko 2 cm ...svaki prevući preko sitnog dijela ribeža... 


Kuhati u prokuhaloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. 
Ocijediti i nakapati uljem da se ne zalijepe...

UMAK OD KOBASICA: 

Skinuti omot - crijevo s kobasica i narezati na male komade...


Pržiti na malo ugrijanog ulja i dodati usitnjeni češnjak. Kad zamiriše zaliti vinom ..
Kad vino ispari dodati sitno narezane i ocijeđene rajčice ili koncentrat ...pirjati desetak min, dodati po malo vode kad treba i dodati mini rajčice koje samo malo zarezati nožem...


Pirjati poklopljeno još 10 min na srednje jakoj vatri i ako umak još nije sjajan i fin nastaviti još malo...popapriti i oprezno posoliti jer su kobasice slane...dodati njoke i samo izmiješati na ugašenoj ploči...


Posuti bosiljkom i parmezanom po ukusu...