utorak, 30. lipnja 2015.

VIP FILET...za važne i posebne prilike



Za najdraže i posebne prilike...srce puno ljubavi!


SASTOJCI:

Pileća prsa (odvojena od kosti s kožom i dijelom hrskavice, tako da ostanu u jednom komadu), 500 g šampinjona, 2 poriluka (samo svijetli dio), 100 g mesnate pancete, 1 žlica krušnih mrvica, 2 žlice svježeg sira, 2 žlice parmezana, malo muškatnog oraščića, sol, papar, ulje, maslac, žličica crvene paprike, 200 ml vrhnja za kuhanje, malo juhe ili vode, pola čaše vina ili 2 žlice soka limuna

PRIPREMA
Nadjev: 
->Gljivama odvojiti stapke, klobuke ostaviti sa strane 
->Stapke narezati i pržiti na malo ulja dok ne izgube tekućinu
->Dodati usitnjenu pancetu a potom i poriluk
->Pržiti dok povene  
->Kad se malo ohladi umiješati krem sir, krušne mrvice, parmezan, muškatni oraščić, sol i papar

->Prsa zarezati s obje strane tako da se napravi džep...lijepe i povoljne noževe pronaći će te...http://www.surlatable.com/product/PRO-1038504/Wusthof+Gourmet+7-Piece+Block+Set


->Posoliti i napuniti nadjevom


->Otvore zatvoriti čačkalicama  
->Zapeći s obje strane na vrelom ulju ( potrebno ih je malo opteretiti tako da zadrže oblik srca...staviti foliju    preko pilećih prsa, a na njih lončić s vodom ) 
->Kad se zapeče lončić se makne 
->Povremeno podliti s malo vode i poklopljeno dinstati  
->Pržiti oko pola sata 

                                            
UMAK OD GLJIVA

->Narezane gljive pržiti na ulju dok ne izgube tekućinu 


->Podliti vinom  
->Kad vino ispari dodati prstohvat - dva brašna, jedan usitnjeni češnjak i crvenu papriku u prahu za boju
->Zaliti juhom  
->Kad se poveže i prokuha dodati vrhnje


->Kratko prokuhati
->Umiješati maslac i malo soka limuna...po ukusu!!!