subota, 23. svibnja 2015.

KRUMPIR SARME...



Za jelo od nekoliko listova preostalog kupusa, dva - tri krumpira, isto toliko mrkvica i najosnovnijih dodataka koji se svakodnevno koriste...ne može se reći ništa drugo osim - SKROMNO! Ali ako uzmete u obzir da taj dan niste opteretili kućni budžet, a imali neobičan i ukusan ručak i bez grižnje savjesti slijedeći dan otišli s prijateljicom na kavu, onda ovo jelo nije samo skromno ...Zapamtite ga, možda vam uskoro zatreba!

SASTOJCI: 

listovi zelenog kupusa
krumpir
mrkva
luk
usitnjeni češnjak
žlica koncetrata rajčice ili nekoliko svježih ili samo žličica crvene paprike
peršin
sol
papar

PRIPREMA: 

->U prokuhalu i posoljenu vodu staviti listove kupusa na jednu min 
->Izvaditi, isprati hladnom vodom da ostanu što zeleniji

->Za nadjev na ulju zažutiti jedan sitno narezani luk 
->Dodati mrkvu na jako sitne kockice, kratko pirjati i dodati krumpir, potom i usitnjeni češnjak, peršin, sol ,papar 

->Na svaki list kupusa staviti nadjev, kao na slici 

->Posudu pokriti alu-folijom i peći 15 -20 min u zagrijanoj pećnici na 190-200°C 

->Otvoriti i preliti razvodnjenim koncetratom rajčice, nakapati maslinovim uljem, ali i ne mora
->Vratiti u pećnicu ...kad dobiju boju okrenuti i peći još desetak min...
->Po želji staviti i nekoliko cijelih mrkvica između i pecite skupa!