Brza i ukusna večera- pita od kupusa i pancete u tavi / Easy Dinner- Bacon & Cabbage Frying Pan Pie


Brza i ukusna večera- pita od kupusa i pancete u tavi / Easy Dinner- Bacon & Cabbage Frying Pan Pie
Brza i ukusna večera- pita od kupusa i pancete u tavi / Easy Dinner- Bacon & Cabbage Frying Pan Pie

Brza i ukusna večera, doručak ili...
_______________

A quick and easy delicious dinner, breakfast or ...

Brza i ukusna večera- pita od kupusa i pancete u tavi / Easy Dinner- Bacon & Cabbage Frying Pan Pie


SASTOJCI / Ingredients:

- 350 g KUPUSA KELJ / 350 g of cabbage kale
- 15 g PERŠINA / 15 g of parsley
- 70 g LUKA / 70 g of onion
- 1 ŽLIČICA SOLI / 1 tsp of salt
- 4 JAJA / 4 eggs
- 90 g BRAŠNA / 90 g all purpose flour
- 3 ŽLICE BILJNOG ULJA / 3 TBSP OF VEGETABLE OIL
- 50 g PANCETE / 50 g of bacon

Brza i ukusna večera- pita od kupusa i pancete u tavi / Easy Dinner- Bacon & Cabbage Frying Pan Pie


Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
------------------
Watch the preparation process in our video recipe ...


Brza i ukusna večera- pita od kupusa i pancete u tavi / Easy Dinner- Bacon & Cabbage Frying Pan Pie

Brza i ukusna večera- pita od kupusa i pancete u tavi / Easy Dinner- Bacon & Cabbage Frying Pan Pie



Primjedbe

  1. Zašto nije napisano kakav štednjak je potreban da bi to uspjelo? Ja u videu nisam uspjela vidjeti kakav je to štednjak tj. grijača ploča ili ringla.
    Stavila ja to u namaštenu, neprijanjajuću tavu i peklo se to, poklopljeno, 15 min. na ringli srednje veličine na najslabijoj vatri.
    Maknem ja poklopac nakon 15 min., a to smrdi po zagorenom. Ajme. Pokušavam ja to malo podići: odozdo u sredini, krug promjera 7-8 cm totalno crno, skroz zagoreno, oko toga 4-5 cm smeđkasta, a prema rubu posude 2-3 cm totalno, skroz žuto, uopće nije dobilo boju(!). I što sad? Ništa, bit će zagoreno. Nalijala ja na to jaje i pobacala tu pancetu, to bi se trebalo tako peći još 2-3 min.; ma da ne bi, ionako je odozdo već zagoreno. Pokušam ja to okrenuti gurnuvši ispod najveću lopaticu koju imam, podignem to malo i sve se raspalo, odlomilo na 5-6 većih komada i nekoliko manjih. Ništa, svaki sam onda posebno okrenula, tako da odozgo bude zagorena strana. I piše da to onda treba peći još 8 min.; da ne bi i ta strana zagorjela, pekla sam to samo 4 min., nije jako porumenilo, ali meni dosta.
    Što se okusa tiče, imalo je okus po zagorenom kelju s jajima.
    Ponavljam pitanje, kakav štednjak, tj. ringlu treba imati??? Za tavu se nije primilo, ali je u sredini zagorjelo totalno. Dakle, peklo se na srednjoj ringli, da se peklo na najvećoj, onda pretpostavljam da bi sve odozdo bilo crno. A da se peklo na najmanjoj, onda bi crni, zagoreni krug bio manji, a ovo oko njega bi ostalo skroz žuto.
    U takvim receptima treba napomenuti kakva ringla za to treba. Da sam znala kakva mora biti, a kakvu ja očito nemam – na bih se ni trudila ovo pripremati.
    Usput, razlikuješ li ti kelj od kupusa?

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar