Hrskavi užitak od tijesta s nadjevom od šunke, sira i gljiva, koje vas ne ostavlja na miru...
Sastojci:
Kore za pitu, šunka, gouda sir, svježi sir, kiselo vrhnje, šampinjoni, sol, ulje i još 2-3 dl mlijeka za preliti!
Priprema:
Kore za pitu rezati na 4 dijela po dužini. Prerezati ih dok su još zamotane - onako u pakiranju!
Uzeti jednu traku tijesta, premazati je uljem. Na nju staviti drugu traku, premazati je uljem i na početak staviti nadjev. Preko nadjeva prebaciti kraj tijesta da čini trokut i preklapati tako s lijeve na desnu stranu do kraja... Trokute slagati na papirom prekriven oblik za pečenje.
Nadjev:
Narezati gljive na tanje kriške i popržiti ih na ulju. Posoliti! Naribati sir ili narezati na sitne kockice. Narezati i šunku.
Dodati svježi sir, vrhnje i sol. Izmiješati ... količine odrediti po želji i količini koju radite. Ovdje je jedno pakiranje tijesta, oko 150 g svježeg sira, 1 vrhnje, 200 g šunke, 150 g gouda sira i 250 g gljiva...
Složene trokute namočiti mlijekom u koje dodati malo soli. Činiti to kuhinjskom mekanom četkicom. Premazivati nekoliko puta i kad popiju svo mlijeko staviti peći u dobro zagrijanu pećnicu na 200°C oko 25 min...
...ili do željene boje!
Primjedbe
Objavi komentar