Umak od sira |
Scroll down for recipe in English...
Umak koji će biti vaš as iz rukava u dane kad vam se baš ne da provesti sate u kuhinji. Vrlo je ukusan i jednostavan... Ja sam ga radila od samo jedne vrste sira, ali je još bolji od nekoliko različitih, pogotovo ako imate ostatke i krajeve u hladnjaku, ovo je način kako ih iskoristiti!
Sastojci:
150-200 g sira, 150 - 200 ml vrhnja, 150 ml mlijeka, 2-3 lista kadulje, po mogućnosti svježe, žličica soli, 1 žličica meda, 1 žličica maslaca
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Mlijeko, vrhnje, maslac, kadulju i papar prokuhati. Sir izribati na krupnijoj strani ribeža. Prokuhalo mlijeko maknuti s vatre i procijediti. Dodati ribani sir i miješati ... Polako običnom žlicom... Miješati dok se potpuno ne otopi. Mora biti prilično gusto, ali ne previše gusto... Ako treba, dodati još malo vrelog mlijeka, umiješati med i sol...
Ako je bilo pretvrdih dijelova sira procijedite da se ne vide nikakve mrvice.
Umak uliti u staklenku i čuvati u hladnjaku... Može trajati i više dana... 7-10!
Probate li, znam da više nikad nećete raditi ni jedan drugi, ali ni kupiti onaj industrijski...
****************
Cheese Sauce
150-200 g of cheese , 150 - 200 ml cream , 150 ml milk , 2-3 leaves of sage , preferably fresh , teaspoon salt , 1 teaspoon honey , 1 teaspoon butter
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
The sauce pour into a glass jar and keep in the refrigerator ... It can take several days ... 7-10 !
If you try it, I know you will never make any other, you will not buy the industrial ...
Primjedbe
Objavi komentar