Umak od sira / Cheese Sauce

Umak od sira
Umak od sira

Scroll down for recipe in English...

Umak koji će biti vaš as iz rukava u dane kad vam se baš ne da provesti sate u kuhinji. Vrlo je ukusan i jednostavan... Ja sam ga radila od samo jedne vrste sira, ali je još bolji od nekoliko različitih, pogotovo ako imate ostatke i krajeve u hladnjaku, ovo je način kako ih iskoristiti!

Sastojci:
150-200 g sira, 150 - 200 ml vrhnja, 150 ml mlijeka, 2-3 lista kadulje, po mogućnosti svježe, žličica soli, 1 žličica meda, 1 žličica maslaca

Priprema: 
Postupak pripreme  pogledajte u našem video receptu...

Mlijeko, vrhnje, maslac, kadulju i papar prokuhati. Sir izribati na krupnijoj strani ribeža. Prokuhalo mlijeko maknuti s vatre i procijediti. Dodati ribani sir i miješati ... Polako običnom žlicom... Miješati dok se potpuno ne otopi. Mora biti prilično gusto, ali ne previše gusto... Ako treba, dodati još malo vrelog mlijeka, umiješati med i sol...
Ako je bilo pretvrdih dijelova sira procijedite da se ne vide nikakve mrvice.
Umak uliti u staklenku i čuvati u hladnjaku... Može trajati i više dana... 7-10!
Probate li, znam da više nikad nećete raditi ni jedan drugi, ali ni kupiti onaj industrijski...


Umak od sira

****************

Cheese Sauce

Cheese Sauce

The sauce that will be your ace in the hole in the days when you do not feel like spending hours in the kitchen . It is very tasty and easy ... I made it from only one type of cheese , but it is still better than a number of different , especially if you have remnants of cheese in the fridge , this is how you use them !

Ingredients :
150-200 g of cheese , 150 - 200 ml cream , 150 ml milk , 2-3 leaves of sage , preferably fresh , teaspoon salt , 1 teaspoon honey , 1 teaspoon butter 

Preparation: 
The process of preparing look at our video recipe ...

Milk , cream, butter , sage and pepper boil . Scrub cheese on large- side grater . Boiled milk remove from heat and strain . Add grated cheese and mix ... Take it easy with a simple spoon ... Stir until completely dissolved . It must be quite thick , but not too thick ... If necessary , add a little hot milk , mix honey and salt ... If it was really hard parts of cheese strain that... can not be seen any crumbs .
The sauce pour into a glass jar and keep in the refrigerator ... It can take several days ... 7-10 ! 
If you try it, I know you will never make any other, you will not buy the industrial ...

Cheese Sauce

Primjedbe