Fusilli s gljivama i tikvicom |
Kiša i prohladno jutro krivci su za naš današnji ručak! Krivnja se na kraju ipak pretvorila u zahvalu nebu...
Jer 2 tikvice i nekoliko već prilično osušenih šampinjona i komadić pancete i sira je sve što se našlo u hladnjaku, ali i naš slasni ručak danas...
Sastojci:
200 g šampinjona, 2 tikvice, 1 češanj češnjaka, 100 g mesnate pancete, maslinovo ulje, ribani sir ( parmezan ili bilo koji tvrdi ), tjestenina u obliku svrdla ( fusilli ) ili neka druga, sol i papar...
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Narezati gljive, pancetu i tikvice.
Na 2-3 žlice ulja popržiti kratko sitno narezanu pancetu. Dodati gljive, popržiti na jačoj vatri nekoliko minuta i dodati tikvice... Pržiti još 2-3 min, dodati češnjak, posoliti, popapriti po ukusu .
Istovremeno kuhati tjesteninu u slanoj vodi. Ocijediti i sačuvati dio vode. Tjesteninu dodati povrću, podliti s malo vode i prokuhati na laganoj vatri miješajući... Dodati sir i još vode ako fali sočnosti. Na kraju nakapati s 1-2 žlice maslinova ulja! U slast !!!
***************
Fusilli with mushrooms and zucchini
Ingredients :
200 g mushrooms , 2 zucchini , 1 clove of garlic , 100 grams of meaty bacon , olive oil , grated cheese ( Parmesan or any similar ) , pasta in the form of drills ( fusilli ) or any other , salt and pepper ...
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Slice mushrooms , bacon and zucchini .
Primjedbe
Objavi komentar