Torta Bon Nessa |
Zaista je posebna i ne pretjerujem kad kažem da slijedi užitak...Odaberite poseban dan, mjesto i podijelite ga s nekim do koga vam je stalo!
Sastojci za beze kore:
6 bjelanjaka, 300 g šećera.
Za nadjev:
Bon bon krema:
Sastojci:
6 žutanjaka, 6 prepunih žlica šećera u prahu, 150 g bijele čokolade, 200 g maslaca, 120 ml vrhnja za šlag,
70 g prepečenih i krupno mljevenih lješnjaka.
Za ukrašavanje:
vrhnje za šlag i krupno mljeveni i prepečeni lješnjaci - oboje u količini koju volite!
Priprema :
Mikserom istući čvrst snijeg od bjelanjaka...jako čvrst! Dodavati šećer postupno...Najmanje 4 puta! Svaki put dobro i dugo miksati ... Na kraju je smjesa gusta, čvrsta i jako sjajna!
Podijeliti je na tri jednaka dijela i rasporediti na 3 papirnata podloška od pek papira, promjera 23 cm...
Sušiti na 90°C oko 2 sata. Pred kraj malo otvoriti pećnicu! Moraju biti čvrste i bijele.
Ako se pojave neke kao suzice - znači da nije dobro umućen i otopljen šećer... Sljedeći put pazit!
Pogledajte i postupak u slikama...
Bon bon krema:
Priprema:
Mikserom istući žutanjke i prah šećer u svijetlo žutu pjenastu kremu. Staviti na paru i miješati pjenjačom, na srednjoj vatri. Kad se zgusne, nakon 10- ak min već, dodati izlomljenu bijelu čokoladu...maknuti s vatre i miješati dok se ne otopi. Pjenasto istući maslac koji mora biti sobne temperature - znači da je bar 2 sata prije izvađen iz hladnjaka ili prije. Maslacu dodavati hladnu kremu u manjim količinama i svaki put dobro izmiksati. Dodati sljedeći dio i opet dobro miksati... Istući vrhnje i umiješati dio, po dio u kremu od maslaca.
Postupak u slikama....
Premazati kore, složiti tortu ! Mali dio kreme ostaviti za rub torte... Premazati i uvaljati u krupno mljevene prepržene lješnjake. Šlagom ukrasiti i vrh torte ... posuti lješnjacima ili po ukusu!
Slijedi nezaboravan užitak, nakon što se 2-3 sata ohladi u hladnjaku!
****************
Fluffy cake with white chocolate cream
6 egg whites, 300 g of sugar.
For the filling :
Bon bon cream :
Ingredients :
6 egg yolks, 6 tablespoons powdered sugar , 150 g white chocolate , 200 g butter , 120 ml heavy cream , 70g toasted and coarsely ground hazelnuts .
For the garnish:
whipped cream and coarsely ground and toasted hazelnuts - both in quantity that you love !
Beat egg whites with mixer... very sturdy ! Add sugar gradually ... at least 4 times ! Every time a good and long mix ... At the end of the mixture is thick , strong and very bright ! Divide it into three equal parts and distributed on 3 paper pad of paper baker , diameter 23 cm ... Dry at 90 ° C for about 2 hours . At the end open a little the oven ! They must be firm and white . If there are some like teardrops - means that it is not well- whipped and dissolved sugar ... Next time, be careful ! See the procedure in pictures ...
Bon bon cream:
Preparation:
Mixer beat egg yolks and powdered sugar in a light yellow foamy cream . Cook steamed and stir with a whisk , over medium heat . When it thickens , after 10- odd minutes more , add the broken white chocolate ... remove from heat and stir until is mellted . Foamy beat butter which should be taken out of the refrigerator at least two hours before. In the butter add the cold cream in small quantities and each time well blended . Add the following section and again a good mix ... Mix the cream and mix it little by little in the cream of butter . The process in pictures ....
Coat the crust , put together the cake !
A small portion of cream leave for the edge of the cake ... Coat and roll in coarse ground toasted hazelnuts . Whipped cream and decorate the top of the cake ... sprinkle with hazelnuts!
The cake is an unforgettable pleasure , after 2-3 hours to cool down in the fridge !
Primjedbe
Objavi komentar