Nova priča |
Da nije bilo susjeda i njegovog kelja, kojim me opskrbljuje i zatrpava skoro cijelu zimu, možda ni ovog jela bilo ne bi... A tako je dobro da ga ni slučajno ne smijete propustiti ... Ja vas molim, najiskrenije molim, da ga spremite već sutra... I voljela bih vidjeti izraz vašeg lica, osmijeh oduševljenja... jer ovo su tako obični sastojci, koje koristimo svaki dan, ali ovako složeni, lijepa je i potpuno nova priča! Ajde, pa javite!
Sastojci:
12 listova kupusa kelja, 4 mesarske svježe kobasice, 10 - ak žlica riže, 2 - 3 mrkve, 1 crveni luk, 1-2 žlice parmezana, 600 - 700 ml goveđe juhe ili kocka s vodom, 6 kriški sira - tilzit ili neki drugi, 6 kriški dimljene slanine, 1 žlica brašna, 1 dl bijelog vina, maslinovo ulje, sol i papar.
Priprema:
Odvojiti listove od glavice kelja, ali samo veće vanjske. Odrezati srednji korijen.
Prokuhati kratko u posoljenoj vodi. Neka samo povene i odmah izvaditi, isprati hladnom vodom.
Na maslinovu ulju popržiti usitnjeni luk. Dodati rižu i nju malo zapržiti. Zaliti vinom i kad ispari dodati mrkvu narezanu na sitne kockice ...
Posoliti, popapriti i doliti dec - dva juhe. Ponoviti to još jednom i kad ispari maknuti s vatre. Riža je na pola kuhana.
Kobasice očistiti od crijeva i narezati svaku na 3 dijela.
U rižu umiješati ribani parmezan i na svaki list kupusa staviti žlicu riže, komadić kobasice...
Omotati kao sarmu. Dobro i čvrsto stegnuti. Posudu za pečenje premazati uljem i složiti sarmice jednu do druge. Uliti juhu ( ostaviti samo jedan dl ).
Peći u dobro zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 min.
Izvaditi, okrenuti pažljivo s dvije vilice da se ne otvore i peći još 10 - ak min ili malo više dok dobije boju.
Na samom kraju pomiješati žlicu brašna i dl juhe pa preliti i na svaku sarmu staviti sir ili slaninu... kao na slici!
Vratiti u pećnicu na najjače da se naglo sir otopi i namreška i zahrska slanina...
Ingredients :
*************
Cabbage rolls
12 leaves of cabbage kale , 4 butchers fresh sausages , 10 spoonful of rice , 2-3 carrots , 1 onion , 1-2 tablespoons Parmesan cheese , 600 - 700 ml beef broth or cube with water , 6 slices of cheese, 6 slices of smoked bacon , 1 tablespoon flour , 1 dl white wine , olive oil , salt and pepper .
Separate the leaves of cabbage heads , but only larger exterior . Cut the middle root . Boil briefly in salted water . Rinse with cold water .
In olive oil, fry the chopped onion . Add the rice and fry it a little . Pour the wine and when evaporates add the carrots cut into small cubes ...
Add salt , pepper and refilled deciliter or two soups . Repeat this once more and when evaporates remove from heat . Rice is half cooked .Sausages cleaned from the intestine and cut each into 3 parts . The rice mix grated Parmesan on each cabbage leaf to put a spoonful of rice , a piece of sausage ...
Wrap . Good and tight . Baking dish coated with oil and place the rolls next to each other . Pour broth ( leave only one dl ) .Bake in well-heated oven at 200 ° C for about 20 min . Remove , turn carefully with two forks that are not opened and bake another 10 - odd minutes or so until one gets a color . At the end of mix tablespoon flour and dl soup so pour on each roll to put cheese or bacon ... Back in the oven to maximum, to suddenly cheese melts and shimmer bacon ...
Primjedbe
Objavi komentar