Ovaj recept sam dobila od moje kolegice iz studentskih dana. U isto to vrijeme sam je prvi put probala. Oduševila me i izgledom ali još više okusom... Koliko se i razlikuje li se uopće od one koju sami radite, znat će te nakon što pročitate ili napravite istu!
This recipe I got from my colleague from student days . At the same time I first tried . I was delighted and appearance but even more with flavor ...
Sastojci:
400 g brašna, 120 g masti, 100 g šećera, 2 jaja, 1 žličica praška za pecivo, malo soli i 3 žlice mlijeka... ili koliko treba da se poveže tijesto...
Ingredients :
400 g of flour , 120 g fat , 100 g sugar , 2 eggs , 1 teaspoon baking powder , salt and 3 tablespoons milk ... or how long it takes to make the dough ...
Priprema:
Prosijati brašno s praškom za pecivo i malo soli...Dodati mast i dlanovima utrljati da se dobiju mrvice.
Preparation:
Sift flour with baking powder and a pinch of salt ... Add grease palms and rub to form a crumb .
Mikserom izraditi jaja i šećer pa umiješati u brašno. Dodati mlijeka koliko treba da se dobije neljepljivo i fino tijesto.
Mixer blended eggs and sugar and mix in the flour . Add milk as needed to obtain a non-sticky texture and a fine paste .
Ostaviti pola sata u hladnjak, omotano prozirnom folijom.
Leave for half an hour in the refrigerator , wrapped in plastic wrap .
Tijesto podijeliti na tri jednaka dijela. Valjati na pobrašnjenoj površini u pravokutni oblik debljine 2-3 mm.
Divide the dough into three equal parts . Roll on floured surface into a rectangular shape thickness of 2-3 mm .
Tijesto pomoću valjka prebaciti na maslom premazan i pobrašnjen lim za pečenje.
The dough with a roller switch to butter coated and floured baking sheet .
Najbolje je peći na poleđini lima 5 - 8 min na 170 - 180°C . Moraju ostati bijele. Pažljivo ih skidati jer su još mekane ... izgledaju kao da nisu pečene, ali stegnu se nakon što se ohlade...
Slijedi krema i slaganje! .. http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/12/bijela-pita_18.html
Best furnace is on the back sheet 5-8 min at 170 - 180 ° C . They must remain white . Carefully remove them because they are still soft ... look like they are not baked , but tightened up after the cold ...
Mikserom izraditi jaja i šećer pa umiješati u brašno. Dodati mlijeka koliko treba da se dobije neljepljivo i fino tijesto.
Mixer blended eggs and sugar and mix in the flour . Add milk as needed to obtain a non-sticky texture and a fine paste .
Ostaviti pola sata u hladnjak, omotano prozirnom folijom.
Leave for half an hour in the refrigerator , wrapped in plastic wrap .
Tijesto podijeliti na tri jednaka dijela. Valjati na pobrašnjenoj površini u pravokutni oblik debljine 2-3 mm.
Divide the dough into three equal parts . Roll on floured surface into a rectangular shape thickness of 2-3 mm .
Tijesto pomoću valjka prebaciti na maslom premazan i pobrašnjen lim za pečenje.
The dough with a roller switch to butter coated and floured baking sheet .
Najbolje je peći na poleđini lima 5 - 8 min na 170 - 180°C . Moraju ostati bijele. Pažljivo ih skidati jer su još mekane ... izgledaju kao da nisu pečene, ali stegnu se nakon što se ohlade...
Slijedi krema i slaganje! .. http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/12/bijela-pita_18.html
Best furnace is on the back sheet 5-8 min at 170 - 180 ° C . They must remain white . Carefully remove them because they are still soft ... look like they are not baked , but tightened up after the cold ...
Primjedbe
Objavi komentar