Mraz kolačići - royal icing |
Scroll down for recipe in English...
Uđite u bajku i postanite dio nje... igrajte se s nama!
Bijela kraljevska glazura - ROYAL ICING
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Na 1 bjelanjak ide otprilike 200 - 300 g šećera u prahu... Umuti se bjelanjak ručnom pjenjačom samo da se razbije i počinje se dodavati prah šećer i to kroz sito, malo po malo, miješajući da se sve sjedini.
Tako dodavati dok smjesa ne postane tako gusta da se s njom mogu ispisivati crte, da se ne razlijeva.
Iz vrećice s najmanjim otvorom učiniti rub - konture!
Popuniti sve između kontura istiskujući glazuru u cik - cak pokretima sve do rubova - konture! Ako ostane praznina poravnati glazuru čačkalicom.
Podignuti kolačić na visinu 3 - 4cm i pustiti ga da padne ... ponoviti 2 puta i fino će se razliti. Ostaviti preko noći da se osuši i stvrdne.
Perlice i slično staviti na vlažnu kako bi se spojilo sušenjem.
Na potpuno suhu glazuru nanositi glazure druge boje i ukrašavati, a malo više o tom u sljedećoj objavi...
***************
Claus cookie - royal icing
The recipe for cookies - crisp dough will find here ... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/11/mraz-kolacici.html
White royal icing - ROYAL ICING
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Fill all between contour squeezing icing in a zig - zag motion until the edges - the contour! If gaps remain aligned glaze with a toothpick. Raised cookie on height 3 - 4cm and let it fall ... repeat 2 times and fine will be spilled. Leave overnight to dry and harden. Beads and the like put on damp to drying merged. On a completely dry glaze applied glazes other colors and decorate a little more about this in the next publication ...
Primjedbe
Objavi komentar