Pileći paprikaš



Znam da je često spremate iz dobro poznatih razloga. Znam da je ponekad ne možete ni vidjeti, što potpuno razumijem i znam... Ovo je piletina koja vam nikada neće dosaditi. Možete je spremati i danima za redom, dodajući svaki put drugo povrće i drugu tjesteninu, rižu ili krumpir ...


Sastojci: 
2 pileća batka, 2 karabatka, 2 krila, 2 crvena luka, 2 dl bijelog vina, 1 žlica crvene mljevene paprike, 4 paprike, 100 g sušenih rajčica, može i bez, vezica peršina, 1 češanj češnjaka, 1 žličica koncentrata rajčice, 1 žličica brašna, sol, papar i ulje.



Priprema: 

Komade piletine očistiti od dlačica i ostataka perja, posoliti i popržiti na ugrijanom ulju sa svih strana. 



Dodati usitnjeni luk i nastaviti pržiti sve dok dobije boju. 



Zaliti s dl vode ... kad iskuha ponoviti to još nekoliko puta. Kad luk postane kašast umiješati mljevenu papriku i zaliti vinom. 



Kad vino ispari nastaviti pirjati uz povremeno dolijevanje vode ili vruće pileće juhe. U međuvremenu dodati peršin u grančicama koji se izvadi na kraju - kad da aromu i šta već ima dati, a umak ostaje čist, što nije slučaj kad se dodaje usitnjeni peršin.  
Vi kako želite! 
Paprike očistiti od sjemenki, narezati na filete i rasporediti ih preko mesa. 
Između staviti nekoliko ljuski sušene rajčice - za poseban okus! 



Još malo posoliti, poklopiti i ostaviti 15 min da se kuha na laganoj vatri, sve dok paprike ne omekšaju. Po želji i za više umaka skupa sa paprikama dodati 1 žličicu koncentrata od rajčice pomiješanu s 1 žličicom brašna i malo vode...



Skuhati tjesteninu po izboru i uživati u laganoj i ukusnoj piletini!





Primjedbe