Bastion paprike |
Bastion je tvrđava u Splitu izgrađena za obranu grada od Turaka...
Bastion je bio self service restoran, u neko ne tako davno doba u kojem sam se opila punjenim paprikama i danima opsjedala kuharicu moleći recept... Bile su to najbolje punjene paprike koje sam ikad jela, ali i paprike koje su rastužile moju mamu, vrsnu kuharicu za tu hercegovačku deliciju... Žao mi je mama, ako sam te tada povrijedila, ali ja i dalje tvrdim da su ovo najbolje punjene paprike...Rekli su mi da je potajno spremala iste...
SASTOJCI:
ZA UMAK:
Luk, češnjak, mrkva, rajčice, korijen celera, korijen peršina, komadić kožice ili ostatak slanine,lovor, sol, papar, ulje
ZA NADJEV:
400 g junećeg mljevenog mesa, 300 g svinjskog mljevenog...plećka ili vrat još bolje, 100 g pancete, 1 luk, 2 češnja češnjaka, papar, sol, 100 g riže ( i manje ), 3 dcl tople vode
PRIPREMA:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Prethodno napraviti umak:
Na ulju malo popržiti slaninu i dodati luk na krupnije režnjeve, a kad povene dodavati redom 2-3 mrkve na kolutiće, korjenasto povrće, 200-300 g pelati ili svježih rajčica i to kuhati dok omekša. ..
Posoliti, popapriti i smiksati štapnim mikserom
Nadjev:
Usitniti slaninu i popržiti je na malo ulja i dodati sitno, sitno narezani luk...neka dobro povene...
Umiješati sve navedene sastojke i sjediniti masu dodajući toplu vodu...Napuniti pripremljene paprike i složiti u posudu...http://www.surlatable.com/product/PRO-819946/All+Clad+Stainless+Steel+Stockpots ... da se lijepo naslone jedna na drugu...
Kuhati na srednje jakoj vatri oko sat vremena...dodati po želji malo pancete, poneku rajčicu i nekoliko grančica peršina...
Umak je satenasto sjajan i gust ...bez ikakvih dodataka i zgušnjivača...uživajte!
Višak umaka ,ako ga ima ostaviti za drugi put!
****************
Stuffed peppers " Bastion "
For the sauce :
Onions , garlic , carrots , tomatoes , celery , parsley root , a piece of foreskin or the rest of the bacon ,bay leaf, salt , pepper , oil
FOR FILLING :
400 g beef mince , 300g minced pork shoulder or neck ... better yet , 100 g bacon , 1 onion , 2 cloves of garlic , pepper , salt , 100 grams of rice ( and less ) , 3 ounces of warm water
The process of preparing look at our video recipe ...
Previously, make the sauce :
On a little oil fry the bacon and add the onions to the larger lobes , and when the onions are fried add 2-3 carrots into rings , root vegetables , 200-300 g of tomato sauce or fresh tomatoes and cook until tender. .. Add salt , pepper and grind blender
Filling:
Chop the bacon and fry it in a little oil and add finely , finely chopped onion ...fry until get golden color ...
Stir all the ingredients and unite the mass adding hot water ...Fill the prepared peppers and place in a bowl ... http : //www.surlatable.com/product/PRO-819946/All+Clad+Stainless+Steel+Stockpots ... to be nice backs to each other ...Pour the sauce , which is diluted with a little water if too thick ... levels sauce is slightly below the level of peppers , no more... if necessary after adding some sauce or water ...Cook over medium heat for about an hour ... add to taste a little bacon , some tomatoes and a few sprigs of parsley ...The sauce is thick and shiny satin ... without any additives and thickener ... enjoy!
If you have extra sauce leave it for another time !
Primjedbe
Objavi komentar