Pečeni pureći batak s umakom / Roasted turkey drumstick with sauce |
Scroll down for recipes in English...
Velik kao janjeći but, aromatiziran mediteranskim biljem, ispod kože, prava je delicija i prikladan za nedjeljni ručak... kad je cijela obitelj na okupu.
U slast Vam!
SASTOJCI:
1 pureći batak ( oko 1 kg ), 1 list lovora, 10-tak iglica ružmarina, 2 lista kadulje,
1 žličica papra ( šareni, zrno ), 1 žličica crvene paprike, 4 režnja češnjaka, 2 žličice krupne soli,
2 žličice meda, 2 kocke maslaca ( HERBA ), 2 dl bijelog vina, 2 crvena luka
**ZA UMAK**
1 - 2 žlice brašna, juha ( voda ) po potrebi, 1 žlica maslaca
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu....
_______________
Roasted turkey drumstick with sauce
As big as lamb leg, flavored with Mediterranean herbs, under the skin, it is a real delicacies and suitable for Sunday lunch ... when the whole family is gathering.
Bon appetite!
INGREDIENTS:
1 turkey drumstick (about 1 kg), 1 bay leaf, 10 rosemary, 2 sage leaf ,
1 teaspoon of pepper (colorful, grain), 1 teaspoon of red paprika, 4 cloves of garlic, 2 teaspoon roughly ground salt, 2 teaspoons of honey, 2 cubes of butter (HERBA), 2 dl of white wine, 2 onions
** FOR THE SAUCE **
1 - 2 tablespoons of flour, soup (water) as needed, 1 tablespoon of butter
Preparation:
Watch the preparation process in our video recipe ....
Autor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiKupio jučer u Plodinama na akciji 1kg purećih bataka i sad neznam šta sa njima https://www.letkomat.hr/plodine/katalog-od-cetvrtka-29-08-2019-1/?page=2. Ovo izgleda dosta jednostavno za pripremiti te netko kao ja nebi mogao zaribati ovo tako da ćemo koji dan za ručak ovo pripremati
OdgovoriIzbriši