subota, 1. travnja 2017.

Romanesco tart

Romanesco tart
Romanesco tart 

Scroll down for recipe on English...

Privlači vas izgledom, a niste sigurni ili ne znate kako biste ga pripremili! Ova pita je pravi odabir!
Za podlogu možete birati lisnato tijesto ili umijesiti ovo masno s maslacem koje po mom mišljenju savršeno odgovara! Uživajte!

Sastojci za masno tijesto:
300 g oštrog brašna, 180 g maslaca, 1/2 žličice soli i 3-4 žlice vode ili toliko da se poveže tijesto
Za nadjev:
cvjetovi manjeg šenona ( romanesco ) blanširani 2-3 min, posoljeni i nauljeni, 4 jaja, 1 kiselo vrhnje, 300 g svježeg sira, 100 g šunke, 2 žlice oštrog brašna, sol, vezica mladog luka i to samo listovi ili vezica vlasca
i 1 dl mlijeka ako je pregusto, ribani parmezan
I kalup za pečenje promjera 28 - 30 cm


Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu....



Romanesco tart

*********

Romanesco tart 

Romanesco tart

Attracts you with its looks, but you are not sure or do not know how to prepare it! This pie is the right choice!
In the bottom you can choose puff pastry or knead this dough with butter, which in my opinion perfectly suited! Enjoy!

Ingredients for dough: 300 g of flour, 180 g butter, 1/2 teaspoon salt, 3-4 tablespoons water or how many to be kneaded dough For the filling: broccoflower (Romanesco) 2-3 min blanched, salted and oiled, 4 eggs, 1 sour cream, 300 g of fresh cheese, 100 g of ham, 2 tablespoons of flour, salt, chives or spring onions 1 dl milk and if too thick, grated Parmesan Mold diameter of 28-30 cm Preparation: Process of preparing a look at our video recipe ....



Romanesco tart