srijeda, 7. rujna 2016.

Zaliveni štrudel / Juicy strudel

Zaliveni štrudel
Zaliveni štrudel
Scroll down for recipe in English...

Volim pite, savijače, štrudele! Volim sve slastice s vučenim tijestom i uvijek ga radim sama uživajući u čaroliji nastajanja od početka do kraja... Ali bude dana kad se ne poklope želje i vrijeme, a neutaživa potreba za slatkim raste i prijeti poput vulkana! Za takve dane i trenutke trebaš one gotove kore iz dućana - rekla bi često moja prijateljica ! I nije ostalo samo na tom! Ostao je i recept, i to baš ovaj, kojeg sam se danas sjetila! 
Prava je stručnjakinja za brze slastice i izvanredne situacije!

Sastojci:
12 kora za pitu, 200 g šećera, 4 jaja, 2 dl ulja, 2 dl vrhnja, 150 g griza, 1 prašak za pecivo, malo soli, 
700 - 800 g voća - kruške, kupine, šljive i 1 limun
Za preljev: 
400 g šećera, 3 dl vode.

Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...


Najprije prokuhati vodu i šećer. Kuhati 10 min i maknuti da se ohladi dok se štrudel peče...
Za svaku roladu odvojiti po 3 kore.
Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Od bjelanjaka istući čvrst snijeg, s malo soli i dijelom šećera kojeg dodati kad je jako čvrst snijeg. Posebno istući žutanjke i šećer, dodati griz, vrhnje, ulje i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Narezati kruške na manje kockice i nakapati sokom limuna da ne potamne. Dodati grožđice i cimet. Izmiješati.
Prvu koru premazati dijelom kreme, preko staviti drugu koru i nju premazati kremom. Treću isto premazati i rasporediti voće... tako da 1/3 kore ostane prazna. Svinuti rolat i složiti u maslacem premazan lim za pečenje. Ostaviti dio kreme za premazati štrudel izvana.
Na isti način složiti i ostale kore i puniti voćem po želji. Ja sam odabrala divlje kupine i ništa im nisam dodavala... tek nekoliko kapi limuna! U jednoj sam pomiješala kruške i šljive i ne znam koja mi je draža! S kruškama je zaista lagana i fina, svilena bih rekla!
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 - 200° oko pola sata! Pečen i vruć štrudel preliti hladnim preljevom od šećera.


Zaliveni štrudel

**************

 Juicy strudel

 Juicy strudel

I love pies, rolls, strudel ! I love all sweets with pulled dough and always do it myself enjoying the magic of creation from beginning to end ... But there are days when they do not coincide desire and time , and the insatiable need for sweet grows and threatens like a volcano ! For such days and times you need those ready-made crust from the store ... so would say  my friend often! She remained the recipe , and it is just like this , which I thought today !She is the real expert fast sweets and emergency situation!

Ingredients : 
12 piecrust , 200 g sugar , 4 eggs , 2 dl oil , 2 dl of cream , 150 g semolina , 1 baking powder , salt , 
700-800 g of fruit - pears , blackberries , plums and 1 lemon 
For the topping : 
400 g sugar , 3 dl water . 

Preparation: 
The process of preparing look at our video recipe ...


First, boil water and sugar . Cook for 10 minutes and remove to cool until the strudel baked ... For each roll separated by 3 crust . Separate egg yolks and egg whites . From egg whites beaten stiff with a pinch of salt and sugar , which add part when it's very stiff . In particular, beat egg yolks and sugar , add semolina , cream , oil , and finally the egg whites . Slice pears into small cubes and drop some lemon juice that is not darkened . Add raisins and cinnamon . Mix.
The first crust coated with cream , put another sheet, over her smear cream . Third same smear and spread fruit ... so 1/3 bark remains empty . Bent roll and put in a buttered baking sheet . Leave part of the cream for coated strudel outside. In the same way  make the other crust and fill fruit you want . I picked wild blackberries that I added a few drops of lemon ! In one I have mixed pears and plums and do not know which I prefer ! With pears is really light and fine silk I say !
Bake in preheated oven at 180-200 ° for about half an hour !On the baked strudel and hot pour cold sauce sugar .

 Juicy strudel