Zapečena tjestenina s nadjevom |
Danas smo imali dan bez mesa i zanimljivo nije bilo gunđanja! A kako bi i moglo nakon ovako dobre porcije zapečenih školjkica s nadjevom od kozijeg sira i kraljice ljeta - tikvice!
Sastojci:
Tikvice, velike školjke - tjestenina, svježi sir, po mogućnosti koziji, 1-2 češnja pečenog češnjaka, sol, peršin, maslac .
Ja uvijek imam pečeni češnjak u ulju... Kad nešto pečem, glavicu češnjaka omotam folijom i stavim na 20 min u pećnicu...tako mi se nađe kad trebam za ovako nešto!
Za preljev:
kiselo vrhnje, ribani parmezan, mlijeko, 1-2 jaja, sol...
Količine odrediti po potrebi, a mogući višak nadjeva rasporediti između školjkica.
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Naribati tikvice , posoliti i ostaviti. Nakon desetak min ocijediti svu tekućinu ...Usitniti peršin, češnjak.
Pomiješati sve sastojke i posoliti. Tjesteninu prokuhati u kipućoj vodi do 70%, izvaditi na platneni ubrus, ocijediti...
Posudu za pečenje premazati maslacem. Školjke napuniti nadjevom i slagati jednu do druge...Ako preostane nadjeva staviti između. Od jednake količine vrhnja i mlijeka napraviti preljev. Dodati 1-2 jaja i obilato parmezana...
Preliti školjkice...Ja volim nakapati otopljenim maslacem ili rasporediti po vrhu nekoliko pahuljica od maslaca... komadića malih! Peći u zagrijanoj pećnici do željene boje... Otprilike 25-30 min na 220°C. Ovisno o pećnici !
***************
Baked pasta with filling
Ingredients :
Zucchini , large shells - pasta , cheese , preferably goat , 1-2 cloves of roasted garlic , salt , parsley , butter . I still have the roasted garlic in oil ... When something bake , head of garlic wrap with foil and put in 20 minutes in the oven ... so I find when I need for something like this !
For the topping :
sour cream , grated Parmesan , milk , 1-2 eggs , salt ...
Quantities determined , if necessary , a possible excess filling spread between the shells .
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Primjedbe
Objavi komentar