Vitamini oprostite... / Vitamins sorry...

Vitamini oprostite...
Vitamini oprostite...
Scroll down for recipe in English...

I ako su u pravu oni kojima se već diže kosa na glavi i koji kažu da je ovo masakr vitamina, ja se ipak neću složiti i odustati od ovog predivnog i posebnog okusa pečenog voća! Ne... neću nikada! 
Vitamini oprostite! Danas biram užitak!

Sastojci: 
Za prhko tijesto: 
300 g oštrog brašna, 200 g maslaca, 1 žutanjak, 100 g šećera, korica limuna, malo soli i 1/2 male žlice pecilnog praška i još 1-2 žlice mlijeka ili vrhnja ako treba.
Za nadjev: 
500 g svježeg kravljeg sira, 250 g maskarpone sira, 100 g šećera, 100 ml vrhnja za šlag može i za kuhanje,1 vrećica pudinga od vanilije, 1 vanil šećer, sok jednog limuna, snijeg 4 bjelanjka, 3 žutanjka.
I još 400 - 500 g šumskog voća ili manje po ukusu, 3-4 žlice pekmeza od višanja

Priprema: 
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...

Prosijati brašno, dodati maslac i utrljati dlanovima u mrvice. Dodati šećer, žutanjak, koricu limuna i umijesiti tijesto što je moguće brže... Ako se ne poveže rasipa se, dodati one nekolike žlice mlijeka, ali oprezno! 
Da ne bude previše! Tijesto omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjak pola sata.
Za to vrijeme pripremiti nadjev... Umutiti snijeg od bjelanjaka i kad je jako čvrst dodati postupno šećer.
Posebno mikserom izraditi sireve, dodati žutanjke, vrhnje i puding u prahu, ali i sve navedeno... Na kraju umiješati snijeg.
Tijesto razvaljati na pobrašnjenom papiru koji staviti preko dna kalupa za pečenje promjera 26 ili 28 cm.. 
Nasloniti obruč i utisnuti ... Izrezati višak tijesta i zatvoriti obruč oko tijesta...
Uliti smjesu, rasporediti, izravnati. 
Preko odmah rasporediti voće. Količina je stvar ukusa! Ja sam imala zaleđeno i odmah sam ga stavila, bez otapanja! 
Peći u zagrijanoj pećnici na 170°C oko 60 min... Prvih pola sata sam pekla na najdonjoj razini, tako da mi se fino peče tijesto i ne bude vlažno i gnjecavo...Poslije stavim na srednju razinu i ostavim do kraja...
Ohladiti u obruču i sutra ga skinuti... Špatulom podignuti tortu s podloge i premjestiti na oval...U 2-3 žlice vode zagrijati pekmez....otopiti i preliti preko voća!
I kako sam rekla - Vitamini oprostite!


Vitamini oprostite...

**************

 Vitamins sorry...

 Vitamins sorry...

And if they're right when they already hair-raising and say that this is a massacre of vitamins , I still will not agree and give up this wonderful and special flavor of roasted fruit ! I do not ... I never ! Vitamins sorry ! Today I choose pleasure !

Ingredients : 
For crisp pastry : 
300g flour , 200g butter , 1 egg yolk , 100 g of sugar , lemon peel , salt and 1/2 teaspoon baking powder and 1-2 tablespoons milk or cream if necessary . 
For the filling : 
500 g cottage cheese , 250g mascarpone cheese , 100 g sugar ,100 ml cream, 1 bag of vanilla pudding , 1 vanilla sugar , juice of one lemon , snow 4 egg whites , 3 egg yolks . 
And 400-500 g forest fruits or less to taste , 3-4 tablespoons cherry jam

Preparation: 
The process of preparing look at our video recipe ... 

Sift the flour , add the butter and rub with your hands in the crumbs . Add the sugar , egg yolks , lemon zest and knead the dough as quickly as possible ... If you can not connect it falls ,  add a few tablespoons of milk , but carefully ! The dough wrap with plastic wrap and leave in refrigerator for half an hour .
During this time, prepare the stuffing ... Whisk the egg whites and when it is very sturdy gradually add sugar .  Mix cheese , add egg yolks , cream and vanilla pudding powder , but also all of the above ... Finally, add snow egg whites .
Roll out the dough on a floured paper . Put it over the bottom of the mold for baking a diameter of 26 or 28 cm .. put the hoop and press ... Cut the excess dough and close the circle around the dough ... Pour the mixture , spread , leveled . Through immediately deploy fruit . The amount is a matter of taste ! I had frozen and I immediately put it , without melting !
Bake in preheated oven at 170 ° C for about 60 minutes ... The first half hour I baked at the lowest level , so that we can fine- baked dough and not damp and soggy ... After I put on the middle level and leave it to the end .. . Cool in the ring  and tomorrow take it off ...with spatula lift the cake from the surface and move on the plate ... With 2-3 tablespoons water warmed jam ... melt and pour it over the fruit !
And as I said - Vitamins sorry !

 Vitamins sorry...

Primjedbe