nedjelja, 28. kolovoza 2016.

Miješana salata / Mixed salad



Miješana salata
Miješana salata
Scroll down for recipe in English...

Hladni postupak i salata najljepša od svih! Prelijepa za vidjeti, ukusna i zdrava. Moćna vojska vitamina i minerala skrivenih i zbijenih u šarenilu, koje će ostati svježe i lijepo sve dok traje... A sve zato što se ova salata priprema bez ikakve termičke obrade i zagrijavanja! Uživajte!

Sastojci: 
4 kg kupusa, 2 kg paprika, 1 kg mrkve, 1 kg zelenih rajčica, 600 g luka, krastavci ...
Za marinadu: 
500 ml alkoholnog octa ( kisko), 250 g šećera, 3 velike žlice soli.

Priprema: 
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...

Odabrati svježe i zdravo povrće, jer je to garancija za dobru i trajnu salatu. Narezati povrće na režnjeve ili naribati na ribežu!  Narezanu mrkvu prokuhati 2-3 min ! Ocijediti i dodati !
Izmiješati u većoj plastičnoj posudi. Izmiješati i alkoholni ocat sa šećerom i solju ... miješati dok se ne otopi. 
Preliti povrće i ponovo sve dobro izmiješati. Pokriti krpom i ostaviti preko noći, a najmanje 5 - 6 sati!
Oprati i posušiti staklenke. Zagrijati pećnicu na 100°C i staviti ih da se griju najmanje 15 min...U ohlađene rasporediti salatu. Zaliti tekućinom koja se odvojila! Na vrh svake staviti plastičnu mrežicu.
E sad, ja ne stavljam nikakvu zaštitu, ali ako mislite ili se bojite kvarenja u dio staklenki dodajte ... 
U 2 - 3 žlice ove tekućine se razmuti na vrh noža vinobrana i po žličicu stavi u svaku staklenku... Više od toga zaista nije potrebno! To neka bude test za drugi put!


Miješana salata

****************

Mixed salad

Mixed salad

Cold process and salad most beautiful of all ! Beautiful to see , delicious and healthy . The powerful army of vitamins and minerals hidden and compacted in the mix and that will remain fresh and beautiful for the duration ... And all because this salad prepared without heat treatment and heating ! Enjoy!

Ingredients : 
4 kg of cabbage , 2 kg of pepper , 1 kg of carrots , 1 kg of green tomatoes , 600 g onions , cucumbers ... For the marinade : 
500 ml white vinegar, 250 g sugar , 3 tablespoons salt . 

Preparation: 
The process of preparing look at our video recipe ...

Choose fresh and healthy vegetables , because it is a guarantee for a good and lasting salad . Slice the vegetables into slices or grate on grater !
Sliced ​​carrots, boil for 2-3 minutes ! Drain and add !
Mix in a larger plastic container . Mix the vinegar , sugar and salt ... mix until dissolved . Pour over vegetables and again all mix well . Cover with a cloth and leave overnight , but at least 5-6 hours ! Wash and dry jars . Preheat oven to 100 ° C and put them to be heated for at least 15 min ...In the chilled jars spread the salad .
Pour liquid which is separated from the vegetable ! On the top of each filled jar  put a plastic net . 
Now, I do not put any protection , but if you think or are afraid of spoiling in the part of the jars , add ... 
In the 2-3 tablespoons of liquid , stir ½ teaspoon preservatives  and put a teaspoon in each jar ... 
More than that is not necessary ! This may be a test for the second time !
Mixed salad