petak, 12. kolovoza 2016.

Krilca pečena u marinadi / Chicken wings baked in a marinade

Krilca pečena u marinadi
Krilca pečena u marinadi
Scroll down for recipe in English...

Danas sam htjela nešto malo drugačije jelo i mislim da sam uspjela! Moje gošće, a i ukućani su bili jako zadovoljni i kako reče jedna od njih - Ovo su krilca za let do savršenog okusa, iznad kojeg nema ništa! Ovo je sve! A ja dodajem - ostali su samo prazni tanjuri ... i čisti! Umak koji se dobije na kraju je ono što drži ovu priču!

Sastojci: 
1 kg pilećih krilaca, 3 - 4 veća češnja češnjaka, 1 žličica ružmarina, svježeg ili suhog, 3-4 lista lovora, sol i 
ulje obično.
Za preljev (marinadu): 
3-4 češnja češnjaka, 2-3 lista lovora, 1 žlica ružmarina, 10-ak zrna papra, 1 ljuta papričica ili dvije za ljuće, 
1dl maslinova ulja, 1-2 dl bijelog vina,1 dl juhe, 1 žlica meda, 1 žlica koncentrata rajčice, 1 žlica mljevene paprike, 1 žlica brašna, sol.

Priprema: 
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...

Krilca očistiti od perja i sitnih dlačica. Narezati po zglobu. Posoliti, nauljiti i složiti u posudu, a između rasporediti lovor, češnjak i ružmarin. Pokriti i ostaviti pola sata najmanje.
Sve sastojke za marinadu staviti u sjeckalicu i samljeti. Može se i štapnim mikserom lijepo samljeti, ali i na dasci sve usitniti ili čak u mužaru!
Krilca očistiti od bilja i pržiti na dobro ugrijanoj roštilj ili neprijanjajućoj tavi...Neka dobiju boju sa svih strana. 
U tavi ne treba skoro ništa ulja...
Krilca poredati u posudu za pečenje, premazati s jednom trećinom preljeva i staviti u pećnicu na 220°C... 
Peći 20-ak min... Okrenuti, premazati i peći 15-ak min s druge strane... Okrenuti i premazati još jednom i peći do željene boje... Umaka ne bi trebalo faliti, ali ako se učini da je tako, dodati malo vode pred kraj...
Umakati i uživati, po mogućnosti prstima! 
Uz ova krilca pečeni krumpir na svinjskoj masti je pun pogodak!


Krilca pečena u marinadi

****************

Chicken wings baked in a marinade

Chicken wings baked in a marinade

Today I wanted something a little different dish and I think I succeeded ! My guests and family members were very happy and like said one of them - these are the wings for a flight to a perfect taste , above which there is nothing ! This is all !
And I add - just empty plates remained ... and clean ! The sauce that is obtained in the end is what keeps this story !

Ingredients :
1 kg chicken wings , 3-4 larger cloves garlic , 1 teaspoon rosemary , fresh or dried , 3-4 bay leaves , salt and Oil normally .
For the topping ( marinade ) :
3-4 garlic cloves , 2-3 bay leaves , 1 tablespoon rosemary , some 10 peppercorns , 1 hot pepper or two for hotter , 1 dl olive oil 1-2 dl of white wine ,1 dl of soup, 1 tablespoon honey , 1 tablespoon tomato paste , 1 tablespoon paprika , 1 tablespoon flour, salt .

Preparation: 
The process of preparing look at our video recipe ... 

Wings clean of feathers and tiny hairs . Cut the wrist . Salted , oiled and put together in a bowl , and spread between laurel , garlic and rosemary . Cover and leave for half an hour at least . All the ingredients for the marinade put in the chopper and grind . It can be nice and stick blender grind , but also on board all chop or even in a mortar !
Wings clean of herbs and fry in a well preheated grill or pan ... Let crispy on all sides .In the pan should not be any oil ... Wings put in a baking dish , coated with one-third of the marinade and place in oven to 220 ° C. Bake for about 20 minutes ... Turn , lubricated marinade and bake for about 15 minutes on the other side ... Turn and coat once again and bake until the desired color ... Sauces should be enough , but if  it is not so , add a little water at the end of the cooking ... Dip and enjoy , preferably with your fingers !
With these wings baked potatoes on lard is a hit !

Chicken wings baked in a marinade