Ledene kocke s malinama / Creamy cake with raspberries

Ledene kocke s malinama
Ledene kocke s malinama
Scroll down for recipe in English...

Ovo je omiljeni kolač moje kćeri i uvijek je čeka kad dolazi na mali godišnji odmor za vrijeme ljeta. Kremast je i lagan pa dobro ohlađen zaista prija za vrijeme ljetnih vrućina.

Sastojci: 
8 bjelanjaka, 8 žlica šećera, 8 žlica brašna, 2 dl hladnog mlijeka, 1 prašak za pecivo.
Za kremu: 
8 žutanjaka, 6 žlica šećera, 8 dl mlijeka, 10 žlica brašna, 1 mahuna vanilije ili 2 vrećice burbon vanilije...može i obična, 200 g maslaca, 250 - 300 ml vrhnja za šlag i 200 - 300 g malina.

Priprema:
Postupak pripreme  pogledajte u našem video receptu...

Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke miksati u čvrst snijeg i postupno dodati šećer...miksati toliko dugo dok ne postane sjajno i jako čvrsto. Umiješati brašno prosijano s praškom za pecivo, pazeći da se što manje zraka izgubi iz bjelanjaka... Smjesu rasporediti na pripremljen, maslom premazan i pobrašnjen lim za pečenje oko 
35 x 25 cm veličine.
Peći 12 - 15 min na 160 - 170°C ... Pečeno odmah preliti hladnim mlijekom ... Biskvit će brzo popiti svo mlijeko, pa ako želite više sočnosti dodajte još malo mlijeka...ali ne pretjerano da ne bude barica ispod...
Za kremu prokuhati mlijeko i vaniliju, procijediti. Posebno izmiješati žutanjke, šećer i brašno. Uliti dio vrućeg mlijeka. Promiješati i sad to uliti u preostalo mlijeko... Izmiješati još sad sve skupa i vratiti na laganu vatru. Kuhati miješajući dok se ne zgusne... Pokriti prozirnom folijom i ohladiti.
Pjenasto izraditi maslac i umiksati dio po dio hladne kreme... Kremu rasporediti preko biskvita, poravnati i premazati čvrsto umućenim vrhnjem za šlag. Dobro ohladiti u hladnjaku i rezati sutra na veće kocke ... ili po ukusu! Dio voća samljeti s nekoliko žlica šećera, a dio malina servirati u bobicama...


Ledene kocke s malinama

********************

Creamy cake with raspberries

Creamy cake with raspberries

This is my daughter's favorite cake and still make it to her when she comes to small vacation during the summer . Creamy and light but well chilled really feels good for hot weather .

Ingredients : 
8 egg whites , 8 tablespoons of sugar , 8 tablespoons of flour , 2 dl cold milk , 1 baking powder . 
For the cream : 
8 egg yolks , 6 tablespoons sugar , 8 dl milk, 10 tablespoon flour , 1 vanilla pod or 2 bags of vanilla bourbon , 200 g butter , 250-300 ml of heavy cream and 200-300 g raspberries 

Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ... 

Separate the egg whites from egg yolks . Mix the egg whites into stiff and gradually add sugar... mix  so long as  become great and very firmly . Stir the flour sifted with baking powder , taking care to minimize air loss from the egg whites ... The mixture spread on prepared , coated butter and floured baking sheet for about 35 x 25 cm in size .
Bake for 12-15 minutes at 160-170 ° C ...On the baked biscuit immediately pour cold milk ... Biscuit will quickly drink all the milk , so if you want more juiciness , add a little milk ... but not too much . 
For the cream boil the milk and vanilla , strain . In particular, mix egg yolks , sugar and flour . Pour part of the hot milk . Stir and now  pour in remaining milk... Mix  now all together and get back on a low flame . Cook , stirring until it thickens ... Cover with plastic wrap and chill .
Foamy make butter , mix and add bit by bit cold cream ...On the biscuit put the cream , settle and then put whipped cream . Good chill in refrigerator and cut tomorrow at large cubes ... or how you want...
Part fruits grind with a few tablespoons of sugar , and some raspberry serving in berries ...

Creamy cake with raspberries

Primjedbe