Džem od višanja |
Ljubiteljica sam džemova i pekmeza od raznog voća, ali ovaj od višanja ima posebno mjesto u mojoj smočnici i u mom srcu. Još kao mala sam pomagala mami vaditi koštice i bez obzira što je bilo dosadno, dugo i iscrpljujuće voljela sam to... Danas malo manje, ali isplati se, vjerujte!
Sastojci:
3 kg višanja,1 kg šećera, 2-3 limuna, 1-2 štapića cimeta, 2 - 2,5 dl vode
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Vodu i šećer prokuhati ... Dodati pola limuna i cimet štapiće. Kuhati dok se ne zgusne i zastakli...
Dodati prethodno očišćene višnje. Kuhati 20 min miješajući.
Istovremeno ...1 kg višanja staviti u posudu za pečenje, posuti s 200 g šećera. Dodati kriške limuna i cimet.
Peći u zagrijanoj pećnici na 250°C oko pola sata. Kuhane višnje samljeti štapnim mikserom. Dodati sok 2 limuna i pečene višnje. Izmiješati i samo kratko prokuhati. Staklenke ugrijati u pećnici na 100 - 120°C . U vruće staklenke rasporediti vrući džem . Zatvoriti ! Okrenuti naopako i ostaviti dok se ohladi! Čuvati na tamnom i hladnom mjestu!
**************
Cherry jam
Ingredients :
3 kg of cherries , 1 kg of sugar , 2-3 lemons , 1-2 cinnamon sticks , 2 to 2.5 dl water
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Boil the water and sugar ... Add half the lemon and cinnamon sticks . Cook until it thickens ... Add cleaned cherries . Cook 20 minutes , stirring . At the same time ... 1 kg of cherries put in a baking dish , sprinkle with 200 g of sugar . Add lemon slices and cinnamon .
Bake in preheated oven at 250 ° C for about half an hour . Cooked cherries grind blender . Add juice of 2 lemons and baked cherry . Mix and only a short boil . Jars few minutes to put in the oven at 100-120 ° C . In the hot jars deploy hot jam . Close ! Turn upside down and leave until cool !
Keep in dark and cool place !
Primjedbe
Objavi komentar