srijeda, 22. lipnja 2016.

Čokoladna erupcija / Chocolate eruption

Čokoladna erupcija
Čokoladna erupcija

Scroll down for recipe in English...

Sama pomisao da nam dolaze dragi ljudi u meni izaziva one najdivnije osjećaje, ali i nemir koji se iz dana u dan samo pojačava i raste kao vulkan prije erupcije. Slatke su to muke u želji da pokažem kako mi je stalo ...
Naravno na moj način i u mojim mogućnostima! Ovo je torta, zapravo čokoladna erupcija ispod kore najsočnijeg biskvita! Razoran čokoladni okus ublažit će ledeno-svježe kapljice sirupa od mente...Uživajte kao moja gošća!

Sastojci:

Za biskvit: 
140 g maslaca,200 g brašna, 40 g kakaa, 30 g čokolade u prahu, 180 ml mlijeka,150 ml vrele vode, 1 i 1/2 žličice sode bikarbone, 1 žličica praška za pecivo, malo soli, 300 g šećera, 3 jaja, vanilija aroma...
Za kremu: 
300 g čokolade za kuhanje, 120 ml mlijeka, 500 ml slatkog vrhnja, 2 žličice želatine mljevene, 1-2 žlice sirupa od mente... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2016/06/sirup-od-mente-mint-syrup.html (može aroma) ili neki drugi...
Za glazuru: 
80 g maslaca, čokolada za kuhanje ( 100 g )

Priprema:
Postupak pripreme  pogledajte u našem video receptu...

Kalup promjera 24 - 26 cm premazati maslacem i naprašiti kakaom. Za sigurnost je dobro staviti i pek papir na dno...
Prokuhati vodu. Umiješati kakao prah da nema grudvica i dodati hladno mlijeko.
Posebno izmješati jaja, šećer, vaniliju za aromu. Dodati komadiće maslaca i na kraju brašno s praškom i sodom bikarbonom. Pomiješati obe smjese i uliti u kalup.
Peći 35 - 40 min na 170°C ili koliko traži pećnica. Provjeriti čačkalicom, pa ako na njoj ostaje tijesta nastaviti peći ... sve dok ne bude potpuno čista! Hladan biskvit rezati na pola.
Za kremu namočiti želatinu u 4 žlice hladne vode. Staviti mlijeko da prokuha. Maknuti ga s vatre i umiješati nabubrenu želatinu...Miješati dok se sasvim ne otopi.
Na pari otopiti čokoladu i u vruću umiješati mlijeko sa želatinom... Istući vrhnje ali da ostane prilično mekano ... nikako da je čvrsto!
Pomiješati čokoladu s vrhnjem i dodati sirup od mente...
Biskvit staviti na podložak, oval i oko njega obruč. Uliti kremu... Preko staviti drugi biskvit i ohladiti nekoliko sati u hladnjaku.
Maknuti obruč i preliti pripremljenom glazurom.
Otopiti...prokuhati 80 g maslaca, maknuti s vatre i umiješati izlomljenu čokoladu za kuhanje( 100 g ).


Čokoladna erupcija

***************

Chocolate eruption

Chocolate eruption

The idea that in our house come dear people makes me those most wonderful feelings , and discomfort that every day only increases and grows like a volcano before an eruption . Sweet it felt a desire to show that we care about ... Of course, in my own way and in my capabilities ! This is the cake , actually chocolate eruption under bark juicy cake ! Devastating chocolate flavor will soften the ice - fresh drops of syrup mint ... 
Enjoy as my guest !

Ingredients : 
For the biscuit : 
140 g butter ,200 g flour, 40 g of cocoa , 30 g of chocolate powder , 180 ml ​​milk , 150 ml of boiling water, 1 and 1/2 teaspoons baking soda, 1 teaspoon baking powder , a pinch of salt , 300 g sugar , 3 eggs , vanilla flavor ... For the cream : 
300 g dark chocolate , 120 ml milk , 500 ml cream , 2 teaspoons gelatin minced , 1-2 tablespoons of syrup mint http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2016/06/sirup-od-mente-mint-syrup.html  ( can flavor ) or other ... 
For the glaze : 80 g butter , cooking chocolate ( 100 g dark)

Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ... 

Mold diameter of 24-26 cm smear butter and dusted with cocoa . For the safety put baking paper on the bottom ...
Boil the water . Stir cocoa powder that no lumps and add cold milk . Special Mix eggs , sugar , vanilla flavoring . Add pieces of butter and flour at the end with bakng powder and baking soda . Mix both the mixture and pour into a mold .Bake 35 - 40 minutes at 170 ° C or it is seeking oven . Check with a toothpick , but if it leaves a dough bake ... until it is completely clean! A cold biscuit cut in half .
For the cream soak the gelatin in 4 tablespoons of cold water . Put the milk to boil . Remove it from the heat and mix in swelling of gelatin ... Stir until completely dissolved. In a double boiler melt the chocolate and mix in hot milk with gelatin ...  Beat cream to remain quite soft ... not that tight !
Mix the chocolate with the cream and add the mint syrup ... Biscuit put on the tray and around the rim . Pour the cream ...On the cream put another biscuit and chill several hours in the refrigerator . Remove rim and pour the prepared glaze . 
Dissolve ... boil 80 g butter , remove from heat and mix in the broken cooking chocolate ( 100 g ) .

Chocolate eruption