utorak, 3. svibnja 2016.

Pesto od tikvica s makaronima / Pesto zucchini with macaroni

Pesto od tikvica s makaronima
Pesto od tikvica s makaronima


Scroll down for recipe in English...

I ako bojom i izgledom podsjeće na onaj poznatiji i slavniji - pesto genovese ipak nije! Ali ako mene pitate ovaj je puno finiji i jestiviji, a ako još odaberete dobru tjesteninu, dobar ručak je osiguran... Uz to brz, jeftin i jednostavan!


Pesto od tikvica s makaronima

Sastojci:
2 -3 tikvice, 1-2 češnja češnjaka, pola vezice peršina, pola vezice bosiljka ( 10 -ak listića najmanje ), 
1 - 1,5 dl maslinovog ulja, 1,5 - 2 dl vrhnja za kuhanje, sol, parmezan i makaroni.

Priprema: 

Tikvice narezati na sitnije kockice ( 1 x 1 cm ). Ugrijati tavu i 2-3 žlice maslinova ulja. Pržiti tikvice. Nikako preveliku količinu odjednom, da se ne skaše... Pržiti 3-4 min, dodati usitnjeni češnjak i posoliti. 
Kad zamiriše dodati peršin i bosiljak. Promiješati i maknuti s vatre.
Podijeliti na 2 dijela. Jedan dio ostaviti, a drugi samljeti štapnim mikserom. Dodati i vrhnje.
Skuhati makarone oko 80%, ocijediti i sačuvati dio vode od kuhanja. Makaronima dodati pesto i dio vode od kuhanja. Promiješati i 2-3 min kuhati na laganoj vatri... Posoliti po potrebi i dodati još vode od kuhanja kako bi bilo sočno... Posuti naribanim sirom, preostalim prženim tikvicama i nakapati maslinovim uljem... 
Uslast!
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...



*****************************

Pesto zucchini with macaroni

Pesto zucchini with macaroni

Although the color and look like the better known and more famous - pesto Genovese is not!
But if you ask me this is a lot nicer, and  if you choose a good pasta , good lunch is provided ... fast , cheap and easy !

Pesto zucchini with macaroni

Ingredients : 
2 -3 zucchini , 1-2 cloves of garlic , half a bunch of parsley , half laces basil ( 10 -odd slip at least ) 1 - 1,5 dl olive oil , from 1.5 to 2 dl cooking cream , salt , Parmesan cheese and macaroni .

Preparation:
Zucchini sliced ​​into small cubes ( 1 x 1 cm ) . Heat a pan and 2-3 tablespoons of olive oil . Fry zucchini . Not too much at once . Fry for 3-4 minutes , add chopped garlic and salt . When smells add parsley and basil . Stir and remove from heat .
Divided into 2 parts . One part  leave , while other with grind blender . Add the cream . Cook macaroni around 80 % , drain and keep part of the cooking water . Macaroni add pesto and part of the cooking water . Stir and cook for 2-3 minutes over low heat ... Add salt if necessary, add more water from cooking to be juicy ... Sprinkle with grated cheese , the remaining fried zucchini and poured olive oil ...
Bon appetit ! 
The process of preparing look at our video recipe ...