petak, 13. svibnja 2016.

Nadjeveni šampinjoni / Stuffed mushrooms

Nadjeveni šampinjoni
Nadjeveni šampinjoni 

Scroll down for recipe in English...

Kako pripremiti gljive da posluže kao dobar prilog i kao samostalno jelo? 
To sam se često pitala ali sad sam sigurna da je ovo najbolji način. Ukusne su i zarazne tako da slobodno pojačate količinu...Mi smo i danas počistili tanjure!

Sastojci: 
500 g srednje velikih šampinjona, 150 g sira ( gouda ili ementaler ), 150 - 200 g šunke, 100 - 150 g mesnate pancete, pola vezice peršina, 1-2 češnja češnjaka, maslinovo ulje, 1-2 žlice krušnih mrvica, listići bosiljka, 
sol i papar po ukusu

Priprema: 

Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...

Odvojiti stapke od klobuka i ne bacati...Peći ih s gljivama...
Malom žličicom maknuti micelij, kako bi se dobilo više prostora za nadjev...vi ne morate, ako ne želite!
Dobro zagrijati teflonsku tavu s 2-3 žlice ulja i peći šampinjone okrenute prema dolje otvorom... 
Peći 1-2 min na jakoj vatri i okrenuti... Peći još toliko i opet okrenuti i maknuti s vatre. Svaki malo posoliti i napuniti nadjevom.
Nadjev:
Sitno narezati sve navedene sastojke i izmiješati.
U jednoj ruci držati gljivu, a drugom utisnuti nadjev...malo pozbiti! 
Slagati u nauljenu posudu za pečenje. Na svaki staviti prstohvat - dva krušnih mrvica - bit će lijepo hrskavo kad se zapeče!
Peći na najjače ...ne više od 10-ak min...ovisno o pećnici i boji koju želite na vrhu! 
Sir se vrlo brzo topi, pa nije lijepo ni poželjno da iscuri, a gljive se stisnu...ili skaše!
Izvaditi, nakapati s malo svježeg maslinova ulja i dodati listiće bosiljka, što će dati divan okus i svježinu...


Nadjeveni šampinjoni

Uslast!
Nadjeveni šampinjoni

****************

Stuffed mushrooms

Stuffed mushrooms

How to prepare the mushrooms serve as a good side dish and as a main dish ? I often wondered but I'm sure this is the best way . Very delicious and infectious so feel free to increase the amount ... We  today cleared the plates !
Ingredients :
500 g medium-sized mushrooms , 150 grams of cheese (Gouda or Emmentaler ) , 150-200 g ham , 100-150 g meaty bacon , half a bunch of parsley , 1-2 cloves of garlic , olive oil , 1-2 tablespoons of bread crumbs , basil leaves , salt and pepper to taste
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...

Separate the stalks of a hat and do not throw ... Bake them with mushrooms ... A small spoon to remove the mycelium , to provide more space for the filling ... you do not have to , if you do not want to ! A good warm up the pan with 2-3 tablespoons of oil and bake mushrooms face down hole ...
Bake for 1-2 minutes on high heat and turn ... Bake another 1-2 minutes and turn again and remove from heat . A little salt and fill with stuffing .
Filling:
Finely slice all the ingredients and mix . In one hand hold mushroom , with other squeeze the stuffing ... slightly thicken. Put in a greased baking dish . On each put a pinch - two breadcrumbs - it will be nice crisp when baked !
Bake at high temperature ... no more than 10 minutes ... depending on the oven and color you want at the top ! The cheese is rapidly melting ... Remove , instilled with some fresh olive oil and add the basil leaves , which will give a wonderful taste and freshness ...
Stuffed mushrooms
                                                                        Bon appetit !

Stuffed mushrooms