četvrtak, 26. svibnja 2016.

Kilimanjaro / Kilimanjaro cake

Kilimanjaro
Kilimanjaro

Scroll down for recipe in English...

Kilimanjaro je samo izgledom ili bolje reći da sam mascarpone, jagode i anđeoski biskvit složila u formu ove neobične torte...


Kilimanjaro

Sastojci za biskvit: 
5 bjelanjaka, malo soli, 140 g šećera, 80 g brašna, 4 g sode bikarbone, 2 vanilin šećera
Ispeći takva 2 biskvita !

Žumanjke sutra koristim za tjesteninu jer se ništa ne baca!
Nadjev: 
250 g svježeg sira, 250 g mascarpone sira, 1 i 1/2 vrećice mljevene želatine, 120 g šećera u prahu, korica limuna, 300 ml vrhnja za šlag, 300 g jagoda
Žele od jagoda: 
300 ml pirea jagoda ( samljeti štapnim mikserom), 1 i 1/2 vrećice mljevene želatine, 4 žlice šećera u prahu
I još:
200 ml vrhnja za izvana premazati tortu, jagode ili borovnice....voće po ukusu!

Priprema: 
Postupak pripreme  pogledajte u našem video receptu...

Bjelanjke istući u čvrst snijeg s malo soli i postupno dodati šećer i vanil šećer i miksati dok ne postane sjajno i čvrsto. Umiješati brašno sa sodom špatulom u što je moguće manje miješanja... Peći u kalupu promjera 28 cm 15 min na 270 - 280°C. Ispeći i drugi biskvit. Jedan rezati na 12 jednakih dijelova.
Za nadjev:
Svježi sir protisnuti kroz gusto sito. Dodati mascarpone, prah šećer, koricu i sok limuna.
Namočiti želatinu u 5-6 žlica vode. Odvojiti nekoliko žlica vrhnja, ugrijati ga do vrenja, maknuti s vatre i umiješati nabubrenu želatinu. Miješati dok se potpuno ne otopi i postane sjajna i staklasta...ako treba još je malo zagrijati...Želatinu se može i s vodom otopiti... Umiješati je u sir.
Istući vrhnje, ali ne do kraja... Špatulom ga umiješati u sir ... Dodati prethodno narezane jagode ... sve kratko izmiješati i brzo jer se steže pa izliti u posudu...
Posuda mora biti zaobljena - polukugla i s otvorom promjerom 2 cm manjim nego kalup od biskvita.
Obložiti je prozirnom folijom i nadjev izliti u nju... Poravnati, pokriti folijom i staviti u ledenicu pola sata najmanje.
Za žele preljev, samljeti jagoda da se dobije 300 ml pirea - soka. Dodati šećer i želatinu nabubrenu i otopljenu u nekoliko žlica soka... Kad je staklasta samo je umiješati u preostali sok... Staviti u hladnjak ... Kad se skoro počne stezati izvaditi i preliti kupolu od sira.
Izvaditi posudu s nadjevom na jedan od biskvita, koji prethodno namočiti mlijekom. Kupolu prelijevati po malo želeom kako bi se stvorio sloj želea, ako je prerijetko curit će...pa oprezno ...ide to! Prelijevanje se radi u 2-3 puta... sloj na sloj i između čeka dok se stegne ili stavi u zamrzivač.
Preko želea premazati sloj šlaga... Narezan i namočen biskvit - trokute, složiti oko kupole, rasporediti voće. Posuti šećerom u prahu!
Kilimanjaro

*********************

Kilimanjaro cake

Kilimanjaro cake

Kilimanjaro is only in appearance or better to say that I mascarpone , strawberries and angel biscuit made ​​in the form of this unusual cake ...

Kilimanjaro cake

Ingredients for the biscuit :
5 egg whites , salt , 140 g sugar , 80 g of flour , 4 g baking soda , 2 vanilla sugar 
Bake these 2 biscuit ! 
Yolks tomorrow use for pasta because no waste ! 
Filling: 
250 g of cottage cheese , 250 g mascarpone cheese , 1 and 1/2 bags of ground gelatin , 120 g of powdered sugar , lemon peel , 300 ml heavy cream , 300 g strawberries 
Jelly Strawberry : 
300 ml strawberry puree ( grind stick blender ) , 1 and 1/2 bags of ground gelatin 4 tablespoons powdered sugar 
And yet : 200 ml cream outside greased cake , strawberries or blueberries .... fruit taste!

Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...

Egg whites beat until stiff with a pinch of salt and gradually add sugar and vanilla sugar and mix until it becomes shiny and tight . Stir the flour with the baking soda with a whisk in the least possible interference ... Bake in a mold with a diameter of 28 cm for 15 min at 270-280 ° C . Bake and another biscuit . One cut into 12 equal parts .
For the filling :
Fresh cheese squeezed through the thick sieve . Add mascarpone , powder sugar , zest and lemon juice . Soak gelatin in 5-6 tablespoon of water . Separate a few tablespoons of cream , heat it to a boil , remove from heat and mix in swelling of gelatin . Stir until completely dissolved and becomes shiny and glassy ... and gelatin can be dissolved with water ... Stir in cheese .
Beat cream , but not until the end ... With a whisk mix in the cheese ... Add pre- sliced ​​strawberries ... all mix short and fast as it tightens but pour into the pan ... The vessel must be rounded - hemisphere and with an opening diameter of 2 cm smaller than the mold of biscuits . Incase the plastic wrap and pour the filling into it ... Settle , cover with foil and place in the freezer for half an hour at least .
Jelly topping: 
strawberry grind to obtain 300 ml of puree - juice . Add sugar and gelatin  swelling and dissolved in a few tablespoons of juice ... When the glassy only intervene in the remaining juice ... Put in refrigerator ... When almost starts to tighten overflow  the dome of cheese .
Remove the pan from the topping to put on one of the biscuits , which pre-wetted with milk . The dome overflow by little jelly to create a layer of jelly , cautiously ... it goes ! Spillover is done in 2-3 times ... layer on layer and between waiting until the stretched or put in the freezer . Over jelly lubricated layer of whipped cream ... Sliced ​​and soaked biscuit - triangles , put around the dome , distribute fruit . Sprinkle with powdered sugar !
Kilimanjaro cake