srijeda, 4. svibnja 2016.

Badem šnite / Almond slices

Badem šnite
Badem šnite

Scroll down for recipe in English...

Možete li zamisliti okus preprženog badema i pjenaste kreme od vanilije... Znam da možete, ali ovo je jedan brz i lagan način i put do tog užitka...

Sastojci za biskvit:  
6 bjelanjaka, 150 g šećera, 150 g prepečenih badema, 50 g prah šećera, 35 g brašna, malo soli, korica limuna
Za vanil kremu: 
5 dl mlijeka, 4 žlice brašna, 2 žlice gustina, 6 žutanjaka, 120 g šećera u prahu, 
2 žlice burbon vanilije ( 1 vrećica), 150 g maslaca, 1 vrećica šlaga i mlijeko potrebno za šlag.
Za preljev: 
100 g bijele čokolade i krupno mljeveni bademi za ukrasiti...

Priprema: 

Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...


Za biskvit miksati bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodati šećer i miksati dok ne postane čvrsta i sjajna smjesa.
Prepržene bademe samljeti sa šećerom u prahu što je moguće sitnije. Umiješati u snijeg, dodati i brašno, koricu limuna ...
Smjesu izliti na papirom prekriven veliki plitki lim i peći 12 - 15 min na 170 - 180°C, ovisno o pećnici.
Hladan biskvit rezati na 3 jednaka dijela i premazati kremom...
Za kremu staviti prokuhati mlijeko s vanilijom. Kad prokuha procijediti ali ako vam ne smetaju crna zrnca vanilije ne morate.
Izmiješati jaja, šećer i brašno ručnom pjenjačom i uliti pola vrućeg mlijeka...pomiješati i sve skupa uliti u preostalo mlijeko ...Skuhati kao puding...Izliti u plitku posudu, pokriti folijom i ohladiti.
Maslac sobne temperature pjenasto izmješati i dodati žlicu po žlicu hladne kreme, miksajući!
Dodati umućen šlag...
Premazati i složiti kolač.
Izvana premazati tankim slojem kreme. Otopiti na pari bijelu čokoladu, koju izlomljenu staviti u dresir vrećicu, zavezati i staviti u vruću vodu dok se ne otopi... Odrezati mali vrh i istisnuti čokoladu preko kolača šarajući... Posuti krupnim bademima...


Badem šnite

**********************

Almond slices

Can you imagine the taste of toasted almonds and cream foam vanilla ... I know I can , but this is a quick and easy way and path to that pleasure ...

Almond slices

Ingredients for the biscuit :
6 egg whites , 150 g sugar , 150 g toasted almonds , 50 g of powdered sugar , 35 g of flour , a little salt , lemon peel 
For the vanilla cream : 
5 dl milk , 4 tablespoons flour , 2 tablespoons of denseness , 6 egg yolks , 120 g powdered sugar , 2 tablespoons bourbon vanilla ( 1 bag ) , 150 g butter , 1 packet of cream . 
For the topping : 
100 g white chocolate and coarsely ground almonds for garnish ...

Preparation: 
The process of preparing look at our video recipe ...

For biscuit mix egg whites , gradually add sugar and mix until it becomes firm and shiny mixture . Toasted almonds grind with powdered sugar which can be finer . Stir the snow , add the flour , lemon zest ...
Pour mixture on paper covered  large shallow plate and bake for 12-15 minutes at 170-180 ° C , depending on the oven . Cold sponge cake cut into 3 equal parts and smear with cream ... 
For the cream : 
Put boil milk with vanilla . When it boils strain or if you do not mind the black grains of vanilla you do not have to. 
Mix eggs , sugar and flour hand whisk and pour half the hot milk ... mix it all together and pour the remaining milk ... Cook like pudding ... Pour into a shallow dish , cover with foil and chill . Butter room temperature foamy stir and add a tablespoon by tablespoon of cold cream , whisk !
Add whipped cream ... Coat and fill the cake .Outside coate with a thin layer of cream . Dissolve steamed white chocolate , which fractured put in trained bag , tie and put in hot water until dissolved ... Cut small tip and squeeze the chocolate over the cake ... Sprinkle coarse almonds ...

Almond slices