petak, 8. travnja 2016.

Umak na bazi temeljca od kozica - Shrimp Sauce

Umak na bazi temeljca od kozica
Umak na bazi temeljca od kozica 
Scroll down for recipe in English...
Ne želim da se samo divite slikama mojih jela, želim na vas prenijeti i čaroliju pripremanja ... Uživajte u savršeno baršunastom umaku kojeg do sada niste probali! ...Možda!


Umak na bazi temeljca od kozica

Temeljac napraviti od ostataka očišćenih kozica, glava i onih najsitnijih cijelih kozica...

Priprema:
U posudi zagrijati ulje i pržiti kozice i ostatke dok ne potamni i počne se karamelizirati. 


Umak na bazi temeljca od kozica

Dodati narezani luk i njega malo pržiti. Zaliti vinom i kad vino ispari dodati ostalo korjenasto povrće... ništa lisnato i zeleno... 
Uliti vode da pokrije površinu i kuhati oko pola sata. Propasirati i dobro istisnuti sve sokove iz glava i kozica.


Umak na bazi temeljca od kozica

Sastojci za umak: 
2 - 3 dl temeljca od kozica, 2 ljutike ili 1 luk, 1 žlica brašna, 1dl bijelog vina, sok pola limuna, 1 žlica maslaca, 
2-3 listića svježe mente, ali i ne mora, sol, papar i 2 žlice maslinova ulja.

Umak - priprema: 

Pripremu u slikama pogledajte u našem video receptu...


Usitniti luk i zažutiti na 2 žlice ulja i pola žlice maslaca. Dodati brašno. Zažutiti i zaliti s 1 dl vina kojemu dodati i 1 dl temeljca. Miješati pjenjačom na laganoj vatri da ne zagori. Vino bi trebalo potpuno ispariti. Kad se počne primati za dno doliti temeljca i prokuhati. Samljeti štapnim mikserom i procijediti, kako bi bio satenast, čist i sjajan umak. 


Umak na bazi temeljca od kozica

Nastaviti kuhati, dodati listiće mente, jer zaista daju posebnu notu, posoliti ... Na kraju umiješati maslac! Umak je zaista ukusan, sjajan i baršunast... kao što vidite na slici!


Umak na bazi temeljca od kozica

********
Shrimp Sauce

Shrimp Sauce

I do not want you to just admire pictures of my dishes, I would like you to convey the magic of
preparation ... Enjoy a perfect velvety sauce that you have never tried it ! ...Maybe!

Soup made ​​from scrap cleaned shrimp , heads and those tiniest of whole shrimp ...
Preparation: 
In a bowl, heat the oil and fry the shrimp and remains until it darkens and begins to caramelize .
Add chopped onion and fry it a little . Pour the wine when the wine evaporates add the rest of root vegetables ... Pour water to cover the surface and cook for about half an hour . Mashed well and squeeze out all the juices from the head and shrimp .

Shrimp Sauce

Ingredients for the sauce : 
2-3 dl soup of shrimp , 2 shallots or 1 onion , 1 tablespoon flour , 1 dl of white wine , lemon juice , 1 tablespoon butter , 2-3 leaves of fresh mint , but not necessarily , salt , pepper and 2 tablespoons of olive oil 

The sauce - preparation : 

The whole preparation  look at our video recipe ...


Chop onion and feel a to 2 tablespoons of oil and a half tablespoons of butter. Add flour . And feel a watered with 1 dl wine which add 1 dl soup . Stir with a whisk over low heat to prevent burning . The wine should be completely evaporated . When it starts to receive the bottom refilled soup and boil . Grind blender and strain , to be satin , clean and great sauce .

Shrimp Sauce

Continue to cook , add the mint leaves , because it really gives a special touch , add salt ... At the end mix the butter ! The sauce is really tasty , great and velvety ... as you can see in the picture!
Shrimp Sauce