petak, 1. travnja 2016.

Torta Bon Nessa - Fluffy cake with white chocolate cream

Torta Bon Nessa
Torta Bon Nessa
Scroll down for recipe in English...
Zaista je posebna i ne pretjerujem kad kažem da slijedi užitak...Odaberite poseban dan, mjesto i podijelite ga s nekim do koga vam je stalo!


Torta Bon Nessa

Sastojci za beze kore: 
6 bjelanjaka, 300 g šećera.
Za nadjev: 
Bon bon krema:
Sastojci: 
6 žutanjaka, 6 prepunih žlica šećera u prahu, 150 g bijele čokolade, 200 g maslaca, 120 ml vrhnja za šlag, 
70 g prepečenih i krupno mljevenih lješnjaka.
Za ukrašavanje: 
vrhnje za šlag i krupno mljeveni i prepečeni lješnjaci - oboje u količini koju volite!

Priprema : 


Torta Bon Nessa

Mikserom istući čvrst snijeg od bjelanjaka...jako čvrst! Dodavati šećer postupno...Najmanje 4 puta! Svaki put dobro i dugo miksati ... Na kraju je smjesa gusta, čvrsta i jako sjajna!
Podijeliti je na tri jednaka dijela i rasporediti na 3 papirnata podloška od pek papira, promjera 23 cm...
Sušiti na 90°C oko 2 sata. Pred kraj malo otvoriti pećnicu! Moraju biti čvrste i bijele. 
Ako se pojave neke kao suzice - znači da nije dobro umućen i otopljen šećer... Sljedeći put pazit!
Pogledajte i postupak u slikama...



Bon bon krema:


Torta Bon Nessa

Priprema: 
Mikserom istući žutanjke i prah šećer u svijetlo žutu pjenastu kremu. Staviti na paru i miješati pjenjačom, na srednjoj vatri. Kad se zgusne, nakon 10- ak min već, dodati izlomljenu bijelu čokoladu...maknuti s vatre i miješati dok se ne otopi. Pjenasto istući maslac koji mora biti sobne temperature - znači da je bar 2 sata prije izvađen iz hladnjaka ili prije. Maslacu dodavati hladnu kremu u manjim količinama i svaki put dobro izmiksati. Dodati sljedeći dio i opet dobro miksati... Istući vrhnje i umiješati dio, po dio u kremu od maslaca.
Postupak u slikama....


Ova pjenasta i ukusna krema neka vam posluži za sve voćne i bilo koje druge torte. I što je još važnije dobro se slaže sa svim biskvitima! Uživajte!
Premazati kore, složiti tortu ! Mali dio kreme ostaviti za rub torte... Premazati i uvaljati u krupno mljevene prepržene lješnjake. Šlagom ukrasiti i vrh torte ... posuti lješnjacima ili po ukusu! 
Slijedi nezaboravan užitak, nakon što se 2-3 sata ohladi u hladnjaku!


Torta Bon Nessa

Torta Bon Nessa

****************
Fluffy cake with white chocolate cream

Fluffy cake with white chocolate cream

It is really special and I'm not exaggerating when I say that follows pleasure ... Select a special day , place and share it with someone to whom you care !

Ingredients for fleeing bark :
6 egg whites, 300 g of sugar. 
For the filling : 
Bon bon cream : 
Ingredients : 
6 egg yolks, 6 tablespoons powdered sugar , 150 g white chocolate , 200 g butter , 120 ml heavy cream , 70g toasted and coarsely ground hazelnuts . 
For the garnish: 
whipped cream and coarsely ground and toasted hazelnuts - both in quantity that you love !

Preparation :

Fluffy cake with white chocolate cream

Beat egg whites with mixer... very sturdy ! Add sugar gradually ... at least 4 times ! Every time a good and long mix ... At the end of the mixture is thick , strong and very bright ! Divide it into three equal parts and distributed on 3 paper pad of paper baker , diameter 23 cm ... Dry at 90 ° C for about 2 hours . At the end open a little the oven ! They must be firm and white . If there are some like teardrops - means that it is not well- whipped and dissolved sugar ... Next time, be careful ! See the procedure in pictures ...


Bon bon cream:
Preparation: 
Fluffy cake with white chocolate cream

Mixer beat egg yolks and powdered sugar in a light yellow foamy cream . Cook steamed and stir with a whisk , over medium heat . When it thickens , after 10- odd minutes more , add the broken white chocolate ... remove from heat and stir until is mellted . Foamy beat butter which should be taken out of the refrigerator at least two hours before. In the butter add the cold cream in small quantities and each time well blended . Add the following section and again a good mix ... Mix the cream and mix it little by little in the cream of butter . The process in pictures ....


This foam and delicious cream let you serve for all fruit and any other cake . And more importantly it goes well with all the biscuits ! Enjoy !
Coat the crust , put together the cake ! 
A small portion of cream leave for the edge of the cake ... Coat and roll in coarse ground toasted hazelnuts . Whipped cream and decorate the top of the cake ... sprinkle with hazelnuts! 
The cake is an unforgettable pleasure , after 2-3 hours to cool down in the fridge !

Fluffy cake with white chocolate cream