četvrtak, 21. travnja 2016.

Tjestenina s umakom od šparoga / Pasta with asparagus sauce



Tjestenina       s umakom od šparoga
Tjestenina s umakom od šparoga 

Scroll down for recipe in English...

Kako napraviti ukusnu i sočnu tjesteninu ? Ovu biste mogli jesti danima koliko je dobra !

Sastojci: 
250 - 300 g šparoga iz uzgoja, 2 češnja češnjaka, pola vezice peršina, 1 dl bijelog vina, 2 dl povrtnog temeljca 
( ili pilećeg ), 2-2,5 dl vrhnja za kuhanje, parmezan, sol, maslinovo ulje i tjestenina...može po izboru!

Priprema:

Šparoge, oprati, osušiti. Svaku svinuti ... puknut će točno gdje treba! Donji i tvrdi dio ne bacati. Od njega, luka, korjenastog povrća, malo šećera, limuna i maslinovog ulja skuhati temeljac.
Preostalom dijelu gulilicom skinuti koricu i odvojiti vrh šparoge. Ako je deblji rezati na 2-3 dijela po duljini...
A stabljike izrezati na kolutiće.


Tjestenina       s umakom od šparoga

Na 2-3 žlice maslinova ulja kratko popržiti usitnjeni češnjak ...ne smije zagoriti! Dodati narezane šparoge, pržiti 1-2 min i zaliti vinom.
Kad vino potpuno ispari i iskuha početi dodavati juhu u 2-3 puta. Sljedeći dio doliti tek kad prethodni sasvim ispari. Umiješati narezani pešin i trećinu umaka samljeti štapnim mikserom... 
Vratiti i uliti vrhnje... Posoliti ako treba, prokuhati i dodati vrške šparoga ... 


Tjestenina       s umakom od šparoga

...potom i skuhanu tjesteninu! Promiješati i ako treba dodati vode od kuhanja tijesta. To će oplemeniti svaki umak... Naribati sira, parmezana ili kojeg drugog, nakapati s 2 žlice maslinovog ulja i uživati!


Tjestenina       s umakom od šparoga

Sviđa vam se? Znala sam da će biti tako!
Detaljan postupak pripreme pogledajte u našem video receptu....





*************************************

Pasta with asparagus sauce

Pasta with asparagus sauce

How to make a delicious and juicy pasta ? Like this you will wish to eat every day how good  it is!

Ingredients : 
250-300 g asparagus farmed , 2 garlic cloves , half a bunch of parsley , 1 dl of white wine , 2 dl vegetable stock ( Or chicken ) , 2-2.5 dl cooking cream , Parmesan cheese , salt , olive oil and pasta ... by choice !

Preparation : 
Asparagus , wash , dry . Every bend ... cracked exactly where it needs ! Lower the hard part , do not throw. Of these parts , onions, root vegetables , a little sugar , lemon and olive oil cook soup . 
The rest with a peeler remove peel and separate the top of asparagus . If is a thicker cut into 2-3 parts per length ... A stem cut into rings .

Pasta with asparagus sauce

On 2-3 tablespoons of olive oil briefly fry the chopped garlic ... not scorch ! Add the sliced ​​asparagus , fry 1-2 minutes and pour the wine . When the wine evaporate completely ready to add soup to 2-3 times . The next part infuse only when the previous completely evaporate . Add sliced ​​beet . One third of sauce grind blender ...Restore and pour cream ... Add salt if necessary , boil and add the tips of asparagus ...

Pasta with asparagus sauce

... And then cooked pasta ! Stir and if necessary to add water from cooking pasta . This will enrich every sauce ... Grate cheese , Parmesan or any other , instilled with 2 tablespoons of olive oil and enjoy !

Pasta with asparagus sauce

You like it? I knew it would be so ! 
A detailed procedure for preparing look at our video recipe ....