Pijana junetina |
Scroll down for recipe in English...
Kako uz pomoć pećnice do savršenog umaka koji podsjeća na slavnu pašticadu?
Ne samo da podsjeća nego je jednako ukusan, a priprema vrlo jednostavna!
Sastojci:
600 - 700 g junetine od plećke, 400 g crvenog luka, 2 mrkve, korijen peršina, 1 ljuta papričica ili samo komadić, 2-3 lista lovora, 2-3 češnja češnjaka, 2-3 dl crnog vina ili koliko treba, 1 žlica crvene slatke paprike, sol, papar, ulje i 3 lista kadulje...
Priprema:
Meso narezati na komade debljine oko 1,5 -2 cm. Popržiti s obje strane na dobro ugrijanoj tavi ili posudi koja može u pećnicu. Mesu dodati krupnije narezan luk i pržiti dok ne posmeđi... dodati mrkvu na kolutiće, peršin komadiće, češnjak, lovor i sve skupa pržiti da zamiriše ... Dodati papriku i uliti vina da skoro pokrije meso...
Posoliti, popapriti i pokriti folijom. Peći u pećnici na 200°C oko sat vremena ili dok svo vino ne ispari...Ako meso nije dovoljno mekano dodati malo tople vode i vratiti još u pećnicu.
Povrće samljeti štapnim mikserom. Uliti vode ili juhe koliko treba da se dobije gusti umak. Prokuhati s listićima kadulje i dodati soli i papra po ukusu...
Pripremu jela u slikama pogledajte u našem video receptu...
Servirati uz skuhane penete! Uslast!
******************************
Beef from the oven
Ingredients :
600 - 700 g beef , 400 g onion , 2 carrots , parsley root , 1 hot pepper , or just a piece , 2-3 bay leaves , 2-3 cloves of garlic , 2-3 dl of red wine , 1 tablespoon red sweet pepper , salt , pepper , oil and 3 sage leaf ...
Preparation:
The meat cut into pieces thickness about 1.5 cm -2 . Fry on both sides in a well preheated pan or dish which can in the oven . Meat add a bigger cut onion and fry until browned ... add carrots into slices , parsley pieces , garlic , bay leaves and fry everything together to smell ... Add pepper and pour wine to almost cover the meat ...
Add salt , pepper and cover with foil . Bake in oven at 200 ° C for about one hour or until all the wine has evaporated ... If meat is not soft enough add a little hot water and go back in the oven .Vegetables grind blender . Pour water or broth as needed to obtain a thick sauce . Boil with sage leaves and add salt and pepper to taste ...
Serve with cooked pennette ! Bon appetit !
Primjedbe
Objavi komentar