Scroll down for recipe in English...
Kako pripremiti ljepljive batke na mediteranski način!
Danas je to bio naš obiteljski ručak uz rižu i zelenu salatu s ovala je nestajalo neočekivano brzo...
U nas je to znak da je dobro i da se planira ponavljanje...
Sastojci:
10 kom pilećih bataka, 2 češnja češnjaka, 2 žlice meda, 1 žlica senfa, 1 žlica crvene paprike, 1 žličica krupno sjeckane ljute paprike ili čilija, 4 žlice maslinova ulja, sok jednog limuna, sol, papar, 1 žlica kečapa po ukusu...
Priprema:
S bataka počupati zaostale dijelove perja, oprati i posušiti. Posoliti.
Pržiti u dobro zagrijanoj tavi sa svih strana do zlatnosmeđe boje.
Usitniti češnjak i dodati sve sastojke ...
Izmiješati marinadu i dodati pržene batke... Malo ocijediti i slagati u posudu za pečenje...
Peći 15 - 20 min na 220°C . Izvaditi, okrenuti i premazati marinadom. Nastaviti peći još 15 - ak min.
Ponovo izvaditi, još jednom dobro premazati, okrenuti i peći još malo...dok ne dobije željenu boju, a da ne zagori...
Postupak pripreme pogledajte i u našem video receptu...
Za jedva odlijepiti prste i prestati jesti je jako teško....
*****************************
Sticky - crunchy - juicy chicken!
10 pcs chicken legs , 2 cloves garlic , 2 tablespoons honey , 1 tablespoon mustard , 1 tablespoon red paprika , 1 teaspoon coarsely chopped hot pepper or chilli , 4 tablespoons olive oil , juice of one lemon , salt , pepper , 1 tablespoon ketchup to taste ...
With legs pulled up residual parts of feathers , washed and dried. Salt. Fry in a well-heated pan on all sides until golden brown .
Again take out , one good coat , turn and bake a little longer ... until you get the desired color , but that does not burn ...
The process of preparing look at our video recipe ...
Peel off fingers and stop eating is very difficult ....
Primjedbe
Objavi komentar