utorak, 1. ožujka 2016.

Zdravi pjat




Zdravi pjat
Zdravi pjat


Jednom tjedno ispunim želju mužu, ali i sebi samoj i pripremim nam nešto ovako ... Znam da i vi imate takav dan kad baš želite nešto lagano ! Evo kako ja to radim!
Sastojci:
Komad junetine od plećke, 1 glavica kelja, 3 - 4 mrkve, 3 - 4 krumpira, 1 crveni luk, korijen peršina i celera, 
celer grančica, sol, papar i maslinovo ulje.

Zdravi pjat

Priprema:

Zdravi pjat

Staviti u lonac meso i korjenasto povrće. Na ploči zapeći kriške luka i dodati u lonac. Posoliti i uliti vode da pokrije meso ... i malo preko!
Nakon 40 - 50 min kuhanja dodati krumpir i listove celera i kuhati 1 - 5 min. Nakon toga dodati i kupus na kriške pa kuhati još 10 - 12 min. 

Zdravi pjat

Izvaditi povrće na oval, posoliti i nauljiti maslinovim uljem. Izvaditi i meso i posoliti s malo krupne soli. Složiti uz povrće. 

Zdravi pjat

Juhu procijediti ... skuhati malo tjestenine ili žličnjake od griza.

Zdravi pjat