petak, 11. ožujka 2016.

Rižot s blitvom


Rižot s blitvom
Rižot s blitvom

Znam da većina baci korijenasti dio blitve i razumijem da baš i nije privlačan, ni ukusan i da je glavni krivac zašto ne volimo blitvu. Mislim da sam pronašla način kako od omraženog dijela blitve napraviti ukusno i lijepo jelo! Sastojci: 
blitva, riža, vino bijelo, maslac, parmezan, sol, papar i maslinovo ulje po ukusu, pileća ili povrtna juha ili samo voda prokuhana s kockom za juhu.

Priprema: 

Odvojiti korjenasti dio lista i narezati ga na manje komade.


Rižot s blitvom

Na nekoliko žlica ulja popržiti usitnjeni crveni luk. 


Rižot s blitvom

Kad povene dodati korjenje i kratko pržiti. 


Rižot s blitvom

Podliti nekoliko puta s malo vode, ali svaki put pustiti da ispari prethodno dodana.


Rižot s blitvom

Dodati rižu, pržiti minut - dva i zaliti vinom. 


Rižot s blitvom

Kad potpuno ispari početi dodavati po malo vrele juhe i kuhati miješajući na srednje jakoj vatri dok riža ne omekša i postane kremasta. Umiješati dio zelenih listova narezanih na manje komade. 


Rižot s blitvom

Promiješati, kuhati minut - dva kao bi blitva ostala zelenija... Umiješati maslac i sir snažno miješajući. 


Rižot s blitvom


Rižot s blitvom

Posoliti, popapriti svježe mljevenim paparom i po ukusu nakapati maslinovim uljem.


Rižot s blitvom