ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Pinca

Pinca
Pinca


Pinca

Što mi znače i koliko volim sirnice - pince, nona Milke već znate. Iako tvrde i pomalo suhe bile su mi najdraže i nezamjenjive. Ali više nije tako! Pronašla sam bolje i vidno drugačije, a u pripremi jednostavnije. I zato vam neću pričati... Uz sve što vidite riječi su suvišne.
Uživajte!


Sastojci:
750 g brašna, 125 g otopljenog maslaca, 150 g šećera, 2/3 kocke kvasca, 5 jaja, 150 - 200 g suhog voća, 
50 g arancina, naribana kora naranče, 2 žličice ruma, 1,5 dl mlijeka za kvasac, malo soli, kockice šećera i 
1 žutanjak za premazivanje

Priprema:

U toplo mlijeko dodati 1 žlicu šećera, dvije žlice brašna i otopiti kvasac. Dizati do dvostruke veličine.
Mikserom izraditi jaja i šećer pjenasto. 


Pinca

Dodati 500 g prosijanog brašna, dignuti kvasac i nastaviti miješati mikserom oko 10 - ak min. 


Pinca

Dodati otopljeni maslac, naribanu koru naranče, u rumu namočene grožđice, narezane arancine i drugo usitnjeno suho voće...po ukusu ! Sve umijesiti s preostalim brašnom lupajući tijesto o stijenke posude dok se od njih ne odvaja bez da ostavlja tragove. Dodati malo soli.


Pinca

Nauljiti, pokriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom mjestu dizati do dvostruke veličine.


Pinca

Podijeliti na 4 jednaka dijela, svaki oblikovati u kuglu nauljenim rukama... 


Pinca

...staviti na peka papir u limu za pečenje. Pokriti prozirnom folijom ili krpom i dizati na toplom da se ponovo udvostruče.
Zarezati škarama na 3 mjesta kao znak Mercedesa... 


Pinca

...staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C 20 - ak min.
Izvaditi, premazati jajem razmućenim s dvije žlice ulja, posuti lomljenim kocka šećerom... 


Pinca

...i vratiti u pećnicu 15 - ak min na 160 - 170°C ...


Pinca

Vruće su najbolje! Ne rezati nožem nego samo natrgati, baš kako sam ja ovu na slici! 


Pinca

Nikad ništa bolje nisam probala! Uslast vam!

Pinca