Pinca

Pinca
Pinca


Pinca

Što mi znače i koliko volim sirnice - pince, nona Milke već znate. Iako tvrde i pomalo suhe bile su mi najdraže i nezamjenjive. Ali više nije tako! Pronašla sam bolje i vidno drugačije, a u pripremi jednostavnije. I zato vam neću pričati... Uz sve što vidite riječi su suvišne.
Uživajte!


Sastojci:
750 g brašna, 125 g otopljenog maslaca, 150 g šećera, 2/3 kocke kvasca, 5 jaja, 150 - 200 g suhog voća, 
50 g arancina, naribana kora naranče, 2 žličice ruma, 1,5 dl mlijeka za kvasac, malo soli, kockice šećera i 
1 žutanjak za premazivanje

Priprema:

U toplo mlijeko dodati 1 žlicu šećera, dvije žlice brašna i otopiti kvasac. Dizati do dvostruke veličine.
Mikserom izraditi jaja i šećer pjenasto. 


Pinca

Dodati 500 g prosijanog brašna, dignuti kvasac i nastaviti miješati mikserom oko 10 - ak min. 


Pinca

Dodati otopljeni maslac, naribanu koru naranče, u rumu namočene grožđice, narezane arancine i drugo usitnjeno suho voće...po ukusu ! Sve umijesiti s preostalim brašnom lupajući tijesto o stijenke posude dok se od njih ne odvaja bez da ostavlja tragove. Dodati malo soli.


Pinca

Nauljiti, pokriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom mjestu dizati do dvostruke veličine.


Pinca

Podijeliti na 4 jednaka dijela, svaki oblikovati u kuglu nauljenim rukama... 


Pinca

...staviti na peka papir u limu za pečenje. Pokriti prozirnom folijom ili krpom i dizati na toplom da se ponovo udvostruče.
Zarezati škarama na 3 mjesta kao znak Mercedesa... 


Pinca

...staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C 20 - ak min.
Izvaditi, premazati jajem razmućenim s dvije žlice ulja, posuti lomljenim kocka šećerom... 


Pinca

...i vratiti u pećnicu 15 - ak min na 160 - 170°C ...


Pinca

Vruće su najbolje! Ne rezati nožem nego samo natrgati, baš kako sam ja ovu na slici! 


Pinca

Nikad ništa bolje nisam probala! Uslast vam!

Pinca

ingredients:
750 g flour, 125 g melted butter, 150 g sugar, 2/3 cubes of yeast( you can use dry yeast ), 5 eggs, 150 - 200 g of dried fruit,
 grated orange peel, 2 teaspoons rum, 1.5 dl milk for the yeast, some salt, sugar cubes and
1 egg yolk to coat
In lukewarm milk add 1 tablespoon of sugar, two tablespoons of flour and melt the yeast in it. leave it to  raise to double the size.
Mix eggs and sugar foamy. Add 500 g of sifted flour,  the yeast and continue mixing with the mixer for about 10 min. Add melted butter, grated orange peel, soaked raisins, and other chopped dried fruit ... to taste! 
Mix everything with the remaining flour, kneading  the dough with your hands until it separates without leaving any marks. Add a little salt.
Oil the dough, cover with plastic foil and allow to rise to a double size in a warm place. Divide into 4 equal parts, each shaped into a ball with oiled hands ... ... put on baking paper in a baking sheet. Cover with foil or cloth and lift in warm to double.
 Mark the balls with Scissors in 3 places as a Mercedes sign ... ... put in a preheated oven at 180 ° C for 20 min.
Remove, coat the balls with an egg mixed with  two tablespoons of oil, sprinkle with crushed sugar ... ... and return to the oven for 15 minutes at 160 - 170 ° C ...Try to eat it wile its Hot ...like that is the best!






























































































Primjedbe