utorak, 9. veljače 2016.

Žute minute



Žute minute
Žute minute



Da je vratit vrijeme i da je moguće oživjeti prošlost, vjerujte ne bih propustila još jednom bar svratiti do nona Milke i to u jutarnjim satima... negdje oko devet, pa malo preko! Kako bi dvorom mirisali šniceli s malo češnjaka i na svakom jaje na oko.... Ajme majko, to su bili gušti!

Sastojci: 
Špinat, svinjski odresci od mekog dijela buta, može i teleći, češnjak, papar, sol, ulje, malo brašna i jaja naravno.

Priprema: 
Očistiti špinat od peteljki i korijenja, isprati i samo 2 min prokuhati u slanoj vodi. 

priprema

Ocijediti. Po želji ga prepržiti s malo ulja i češnjaka, ali i ne mora.
Šnicele dobro natući preko prozirne folije da se vlakna ne oštete. 

priprema

Posoliti i s jedne strane provući kroz brašno. Pržiti na dobro ugrijanom ulju na jakoj vatri samo minut sa svake strane...
Dodati usitnjeni češnjak i čim zamiriše maknuti s vatre.
Vatrostalnu posudu premazati s malo ulja i rasporediti špinat. Posoliti ga malo. 

priprema

Preko posložiti odreske, uliti i ulje na kojem su se pržili, po volji još češnjaka. 

priprema

Na svaki odrezak razbiti po jedno jaje. 

priprema

Posoliti i nakapati maslinovim uljem. Staviti u zagrijanu pećnicu desetak min... samo da se jaja stegnu ili ako volite jače pečena ostaviti još neki minut.

Žute minute

Žute minute

Žute minute