Ušećerene jabuke |
Prelistavajući stranice svojih uspomena često zastanem na slikama koje ne blijede ...i nikad neće!
Priprema:
Odabrati manje jabuke (može i zelene i crvene).
Oprati ih, osušiti i u svaku zabosti drveni štapić.
Oprati ih, osušiti i u svaku zabosti drveni štapić.
Na svaku jabuku ide oko 50 - 60 g šećera. Šećer postupno dodavati u 3 navrata.
Otopiti ga u svijetli karamel na laganoj vatri.
Dodati crvenu boju za kolače.
Umakati jabuke ( pri tom malo nakriviti posudu i jednim kružnim pokretom jabuka se ovije u šećer).
Izvaditi i nasloniti na peka papir prethodno malo nauljen.
Umakati jabuke ( pri tom malo nakriviti posudu i jednim kružnim pokretom jabuka se ovije u šećer).
Izvaditi i nasloniti na peka papir prethodno malo nauljen.
Poklonite ih dragoj osobi...jabuke su znak ljubavi...
Primjedbe
Objavi komentar