nedjelja, 14. veljače 2016.

Ušećerene jabuke





Ušećerene jabuke
Ušećerene jabuke

Prelistavajući stranice svojih uspomena često zastanem na slikama koje ne blijede ...i nikad neće! 
Ušećerene jabuke!
Ušećerene jabuke



Priprema:
Odabrati manje jabuke (može i zelene i crvene).
Oprati ih, osušiti i u svaku zabosti drveni štapić.
Ušećerene jabuke

Na svaku jabuku ide oko 50 - 60 g šećera. Šećer postupno dodavati u 3 navrata. 
Otopiti ga u svijetli karamel na laganoj vatri. 
Dodati crvenu boju za kolače.
Umakati jabuke ( pri tom malo nakriviti posudu i jednim kružnim pokretom jabuka se ovije u šećer).
Izvaditi i nasloniti na peka papir prethodno malo nauljen.
Ušećerene jabuke

Ušećerene jabuke
Poklonite ih dragoj osobi...jabuke su znak ljubavi...

Ušećerene jabuke